VIŠE OD ŠEZDESET VESLAČA NA 5. REGATI SUP RACE VOLOSKO 2020

Pobjednik u kategoriji "Elite" je Željko Srdoč, dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila natjecateljica iz Slovenije Maja Dolža Od rekreativaca najbolji je bio Andrej Matacin, a u ženskoj konkurenciji Ana Bosak Veršić.

Više od 60 natjecatelja svih uzrasta natjecalo se u subotu na regati veslača na dasci SUP RACE VOLOSKO 2020. Regata je privukla ozbiljne natjecatelja, ali i, štoje njena posebna vrijednost, velik broj rekreativaca te cijele obitelji. Uvjeti za održavanje natjecanja bili su idealni, izostala je očekivana bura za vrijeme održavanja regate i zapuhala je tek u poslijepodnevnim satima.

Natjecatelji su bili podijeljeni u pet kategorija. U kategoriji Elite u muškoj konkurenciji najbrži je bio Željko Srdoč, do drugog mjesta doveslao je Fernando Kirigin, dok je trećeplasirani bio Emilio Bačić. Među ženama u istoj klasi pobijedila je Maja Dolža iz Slovenije, ispred Nataše Srdoč i Radmile Bačić.

Najveća je konkurencija bila u kategoriji muških rekreativaca u kojoj je nastupio čak 21 natjecatelj, a pobjedu je odnio Andrej Matacin ispred Igora Tomažića i Luke Matušića. Među rekreativkama zlato je uzela Ana Bosak Veršić, druga je bila Petra Volf Žiković, a treća Nada Benko.

Među najmlađima u dobi do 8 godina pobijedio je Patrik Bačić, iza njega plasirali su se Frano Poropat i Matošić. Među djevojčicama do 8 godina prva je bila Stella Veršić, a slijedile su je Angelina Pavinčić i Gaia Tomažić , Nino Bačić bio je najuspješniji među dječacima od 8 do 14 godina,drugi je bio Raul Vedriš a treći Filip Obajdin. Kod djevojčica iste dobne kategorije slavila je Nika Petrović, na drugo mjesto plasirala se Elea Belušić, a na treće Marija Peršić.

Organizatori natjecanja su Društvo sportova na moru i Caffe bar Vološćica.

Fotografije: Marin Aničić, Marko Matešić i Oliver Kurti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here