“NOVE ZGODE WANDE LAVANDE” – OTVARA NOVU SEZONU KAZALIŠTA LUTAKA

Gradsko kazalište lutaka Rijeka: početak nove sezone uz praizvedbu predstave „Nove zgode Wande LaVande“

Praizvedba predstave „Nove zgode Wande LaVande“ autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc održat će se u subotu, 12. rujna 2020. u 11:00, 18:00 i 19:30 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Prva premijera u novoj sezoni 2020./2021. nastavak je nagrađivane predstave „Wanda LaVanda“, najšarenije predstave o veseloj ovčici Wandi.

U svojim novim avanturama, dobronamjerna i vedra creska ovca pramenka Wanda LaVanda nastavlja uveseljavati djecu i promicati ideju prihvaćanja različitosti. No, ovom prigodom upoznajemo i nove likove s visina, nizina i podmorja, od kojih su neki karakteristični upravo za primorski kraj – Bjeloglavog supa i Sipu, Ježa i Mrava, koji nas podučavaju o vrijednostima zajedništva i prijateljstva.

„Mislim da su to vrijednosti koje su danas iznimno važne pogotovo u svijetu novog normalnog gdje smo suočeni s lockdownovima i samoizolacijama u kojima se čovjek osjeća usamljeno i bespomoćno. Prijateljstvo je vrijednost koja premošćuje sve teškoće, različitosti i probleme“, poručila je autorica Jelena Tondini.

Uz autoricu, autorsku ekipu predstave čine redateljica Morana Dolenc, dramaturginja Vedrana Balen Spinčić, kreatorica lutaka i scenografije Luči Vidanović, skladateljice Anita Valo i Meri Jaman te oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić, gotovo isti tim koji je surađivao i na publici omiljenoj predstavi „Wanda LaVanda“.

Kako je rekla redateljica Morana Dolenc, predstava „Nove zgode Wande LaVande“ svojevrsni je lutkarski mjuzikl kojeg izvode sjajni glumci-lutkari Petra Vučković i Zlatko Vicić.

Ova topla predstava namijenjena je djeci za uzrast 3+, a na repertoaru Gradskog kazališta lutaka Rijeka je od dana praizvedbe, subote 12. rujna do utorka 29. rujna 2020. Svi termini izvedbi dostupni su na stranici Kazališta www.gkl-rijeka.hr, a ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na mail blagajna.gklri@gmail.com i kupiti na blagajni Kazališta, na dan izvedbe sat vremena prije početka predstave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here