OLD ROCK KONCERT NA DELTI

UDRUGA LP ROCK POZIVA NA KONCERT OLD ROCK NA DELTI POKRAJ EXPORTA

Večeras u 20 sati pokraj Exporta na Delti, kao dio programa Europske prijestolnice kulture, bit će održan koncert Old Rock na Delti, u organizaciji LP Rock – Udruge riječkih rokera šezdesetih. Ulaz na koncert je besplatan.

Radi se o koncertu stare rock glazbe, poglavito ’60 i ’70 godina prošlog stoljeća, u izvođenju četiri benda udruge LP Rock.

U  20 sati koncert otvara sastav „Exodus“, u 21 sat svirka se nastavlja uz plesačima omiljenu „Grupu Pan“, u 22 sata slijedi „Midnight Band“ s nešto žešćim rock’n’rollom, a od 23 sata do ponoći, za ljubitelje ‘tvrđeg rocka’,  svirat će band „Crossfire“.

Za ugostiteljsku ponudu pobrinut će se ekipa s botela “Marina”, pod vodstvom Andreja Kušete.

Udruga LP Rock uobičajeno svakog drugog četvrtka kroz godinu održava glazbeno-plesne večeri u ‘svojoj kući’, na Botelu Marina. No, s obzirom da su glazbenici ipak većinom starije životne dobi, veoma savjesni i disciplinirani, a paluba botela ipak ne dovoljno velika da primi sve poklonike izvođene glazbe na sigurnoj udaljenosti, organizatori su se odlučili za koncert na otvorenom, pokraj Exporta na Delti, kako bi održali djelovanje i zdrav duh generacije.

Da obožavatelja ove vrste glazbe i zabave svih generacija ima pozamašan broj, dokazao je Old Stars Rock Festival, održan 1. veljače 2020.godine u Operi, što je bio jedan od najposjećenijih popratnih programa otvorenja Rijeke – Europske prijestolnice kulture. Tada je Operu posjetilo više od 2000 ljubitelja rock glazbe.

 

O bendovima koncerta Old Rock na Delti

 

Grupa EXODUS

Band je osnovan 1970.g. na otoku Krku. Aktivno je djelovao sve do sredine 90-tih, a svirao je uglavnom na Krku, ali i u okruženju, pa čak i u Austriji, Njemačkoj i Sloveniji. Na gaže je putovao i botelom Marina, dok je još bio brod.
Od samog početka u bandu je bubnjar Ivan Fugošić. Kasnije se pridružuju Ratko Gašparović, Željko Juranić i Darko Pavlešić,  koji su i danas članovi benda.
Tijekom godina u bend su dolazili i iz njega odlazili još neki glazbenici, pa su tako danas članovi i Smiljan Grbac, povremeno te Ranka Butković, a u najnovije vrijeme i za ovaj koncert tu je vjerna članica Zdenka Žibert.

Grupa PAN


Najdugovječnija grupa; u istom, nikad izmijenjenom sastavu nastupaju od osnutka, od daleke 1976. godine. Njih četvorica su na pozornici  složni glazbenici, a izvan pozornice uspješni poslovni, obiteljski i društveno aktivni ljudi. Glazbom se bave od malih nogu, a zajedničke svirke su započeli kao studenti na izuzetno posjećenim plesnim zabavama u dvorani na Hreljinu, potom u nizu hotelskih dvorana regije. Petnaestak godina su intenzivno nastupali sve dok ih poslovne obveze nisu ograničile, ali su i dalje često svirali za sebe i svoje prijatelje.
Danas je GRUPA PAN jedan od najaktivnijih bendova u okviru LP ROCKA-a te svira u sastavu: Siniša Reljić – glavni vokal i gitara, Darko Tolja – klavijature i vocal, Ratko baretić– bas gitara i vokal i Željko Kučan – bubnjevi i vokal. Oni su inžinjeri, glazbenici, ali uvijek i prije svega – prijatelji!

Midnight Band

Bend je formiran u začetku djelovanja udruge LP-Rock, u proljeće 2014. godine te je u svibnju imao prvi nastup na botelu Marina. Kao kvartet u instrumentalnoj postavi bas, bubanj i gitara, kuriozitet je bio ženski glavni vokal. Iduće jeseni bendu se pridružilo još troje članova, te kao kompaktna sedmeročlana cjelina kontinuirano djeluju do današnjih dana.

Članovi Midnight Banda : Robert Lipovac  – voditelj, gitara; Antonija Keš – vokal; Livio Hubička – Bas; Damir Pavletić Pablo – bubnjevi; Darko Tolja – Klavijature, vokal; Zoran Papić Pape – Vokal, gitara; Jadran Frank – gitara.

Repertoar benda predstavlja presjek pjesama iz ’60 i ’70 klasičnog rocka, bluesa i rockabillya, od kojih brojne izvode u svom aranžmanu. U posljednjem periodu bend se sve više posvećuje radu na autorskoj glazbi, što je rezultiralo s gotovih 7 pjesma. Autorske pjesme Midnight Banda u glazbenom smislu se baziraju na blues-rock ritmu i zvuku tog doba a tekstovi su priče o nekim razdobljima i situacijama s kojima se svatko od njih susreće u svom životu.

Crossfire

Bend Corssfire čine Ivo Sertić Marinjo – glavni vokal, usna harmonika, alt saxofon; Miroslav Cvitanović Mima – bas gitara, vokal; Bruno Baričević – gitara; Marin Miklić – klavijatura, vokal; Emanuel Jakominić – bubnjevi.

U ovoj postavi Crossfire djeluje od proljeća ove godine (2020). Zajednički su ga osnovali i idejno ga oblikuju i usmjeravaju Marinjo i Mima. Svira se Rock i blues, svjetski i autorski i to na način kako samo ime banda govori.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here