FIUME FANTASTIKA UZ STRUČNO VODSTVO IDISA TURATA

U četvrtak 10. rujna 2020.g. u 17.30 sati u Exportu na Delti bit će održano stručno vodstvo publike izložbom Fiume Fantastika: Fenomeni grada, koja je tamo nedavno postavljena u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.
Stručno vodstvo izložbom za zainteresiranu publiku održat će glavni kustos Fiume Fantastike, arhitekt Idis Turato.

S obzirom na sve važeće preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti u izložbenom prostoru i na vodstvu je ograničen, stoga su obavezne prethodne prijave na e-mail adresu: info@deltalab.hr.

Pojedinačna cijena ulaznice za izložbu Fiume Fantastika: Fenomeni grada je 30 kuna.
Ulaz je slobodan za djecu do 7 godina, te nezaposlene i umirovljenike, uz predočenje važećih dokumenata.
Djeca i mladi do 18 godina, studenti, zaposlenici Sveučilišta u Rijeci te članovi umjetničkih i arhitektonskih strukovnih udruga i organizacija, uz predočenje važećih dokumenata, ostvaruju popust od 50% na pojedinačnu ulaznicu.

Izložbu je do 13. rujna moguće posjetiti svakim danom od 17 do 21 sat, a od 14. rujna pa do kraja studenog izložba će biti otvorena svakim danom od 11 do 21 sat.

O izložbi Fiume Fantastika i glavnom kustosu Idisu Turatu

Već sada iznimno popularna izložba Fiume Fantastika: fenomeni grada prati posljednjih stotinu i pedeset godina urbane, turbulentne povijesti Rijeke, tijekom koje grad doživljava radikalan rast i postaje globalno prometno i industrijsko središte specifične arhitekture i urbanih fenomena. Izložba je postavljena u 10 paviljona, u prizemlju Exporta, od kojih svaki priča priču o određenom riječkom fenomenu, a to su: Granice, Luka i željeznica, Mreže, Kino: “Stižu ljudi!”, Grad, Palača, Zajedničko tlo, Dokolica, Spomenici i Fantastične zone te ostaje otvorena svakodnevno do kraja studenog ove godine.

Idis Turato je poznati hrvatski arhitekt i profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te gostujući profesor na Arhitektonskim fakultetima u Beogradu, Ljubljani i Splitu. Godine 1992. otvara arhitektonski biro Randić-Turato sa Sašom Randićem, a 2009. osniva samostalni ured – Arhitektonski biro Turato. Dobitnik je niza arhitektonskih nagrada među kojima treba izdvojiti Piranesi Award 2005. godine za projekt Osnovne škole Fran Krsto Frankopan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here