DUBRAVKA KANJSKI IZLAŽE U KLOVIĆU

Izložba Dubravke Kanjski pod nazivom SKRIVENO TKIVO (S)TVARNOSTI biti će otvorena u utorak 1. rujna u 20 sati u Galeriji Juraj Klović

“Ako se konkretnije usmjerimo na njezin najnoviji ciklus što ga razvija posljednje dvije godine, možemo ustvrditi da zapravo polazi od širokog iskustva umjetničkih koncepcija dvadesetog i dvadeset i prvoga stoljeća, od geometrijske apstrakcije i konstruktivizma, do op-arta, kinetičke umjetnosti, novih tendencija i računalne umjetnosti.” – piše između ostalog u najavi izložbe Ervin Dubrović.

Dubravka Kanjski djeluje u statusu samostalne umjetnice (HZSU), a od 2001. godine  redovito izlaže. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje mag.paed. Svoje dosadašnje likovno djelovanje predstavila na 19 samostalnih i preko 90 skupnih i selektiranih izložaba u relevantnim galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Republika Češka, BiH, Slovenija, SAD, Japan).

Dobitnica je više likovnih nagrada i priznanja stručnih  žirija (nagrada na 5. hrvatskom triennalu akvarela 2010., počasna nagrada Grada Grožnjana 2002., posebna priznanja međunarodnog žirija na likovnim natječajima (Novigradsko plavetnilo 2005., Ex tempore 2006.), pohvala stručnog žirija na natječaju  IstrArt 2007., na foto-natječaju Županija u jednom danu 2018., na međunarodnom likovnom natječaju Rijeka mini art 2018.).

Djela joj se nalaze u javnim fundusima (Galerija V.Karas u Karlovcu, Muzej grada Ploča i Ogulina, Gradska galerija Crikvenica, Imago Mundi Collection L.Benettona, KIWA Collection u Kyotu) i u brojnim privatnim zbirkama.

Članica je HDLU Rijeka i HZSU. Živi i stvara u Crikvenici.

Izložba ostaje otvorena do 15. rujna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here