ALEN BRENTINI I WHITEHEADS – ROCK NA TRSATSKOJ GRADINI

Trsatska gradina otvara svoja vrata svim ljubiteljima čistokrvnog rocka s dva koncertna nastupa u jednoj večeri.

Jedna od najljepših riječkih pozornica će u subotu, 29. kolovoza u sklopu Ljeta na Gradini u jednoj večeri ugostiti čak dva koncertna nastupa! Svoje će izvanredne izvedbe energičnog rocka publici prenijeti Alen Brentini, vrsni gitarist i kantautor iz Rijeke i to dijeleći pozornicu s Dušanom Kranjcem, bubnjarem svjetski popularnih 2 Cellosa i Arsenom Uranom na bas gitari. Dok početke svoje karijere veže uz svirke s velikim glazbenim imenima hrvatske scene, poput Parnog Valjka i Dade Topića, kasnije je zaplivao solo vodama. Do danas je izdao četiri studijska albuma, a posebno se ponosi gostovanjima na više od 50 albuma svjetski poznatih imena!

Pravim ljubiteljima autentičnog rocka ne treba puno predstavljati grupu Whiteheads, čiji su se članovi okupili 2015. godine u okviru udruge LP Rock. Glazbenici s nekoliko desetljeća iskustva svom su imenu dali riječki prizvuk, povezujući priču o prvom torpedu na svijetu i „sijedim glavama“ većine članova benda. Osim autorskih skladbi, Whiteheadsi će izvoditi covere najpoznatijih izvedbi Deep Purplea i Led Zeppelina. Trsatska gradina posljednje će subote kolovoza postati oaza dobre energije, a publika će moći doživjeti posvećenost izvrsnih glazbenika ovom osebujnom žanru kroz svaki odsvirani ritam i otpjevani stih!

Na pozornici će se izvođačima pridružiti i gosti – Marina Perazić, čije bezvremenske hitove iz razdoblja grupe Denis&Denis rado slušamo i danas te Miron Hauser – višestruko nagrađivani trombonist.

Koncert počinje u 21.30, a ulaz se za posjetitelje otvara se u 20.30. Ulaznice se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas Music Shopu te putem sustava mojekarte.hr po cijeni od 90 kn u pretprodaji i 110 kn na dan koncerta.

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 te očuvanja zdravlja posjetitelja i sudionika, program će se održati sukladno svim propisanim uputama i preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here