“9 OD 3”: KONCERT TROJICE GITARISTA NA TRSATSKOJ GRADINI

Autorski projekt trojice gitarista – Ivana Pešuta, Brune Kovačića i Miroslava Lesića, koje mnogi svrstavaju u najpoznatije instrumentaliste hrvatske glazbene scene gostovat će u sklopu Ljeta na Gradini 25. kolovoza. Ovaj je autorski gitaristički trio 2019. godine uz pomoć izvrsne ritam sekcije, koju čine basist Henry Radanović i bubnjar Dušan Kranjc, snimio album pod nazivom „9 of 3“.

Skladbe s albuma čine zanimljivi instrumentali koji žanrovski variraju – od bluesa do fusion rocka, a publici na Gradini predstavit će ih kroz projekt pod nazivom “9 of 3”. Ova zanimljiva glazbena večer bit će posvećena promociji izdanog nosača zvuka, a repertoar će biti dodatno obogaćen i nekim već poznatim skladbama.
Javnosti su izvođači poznati kao prateći glazbenici mnogih hrvatskih zvijezda, a Gibonni, Vanna, Parni Valjak, Marko Tolja, Severina i Denis&Denis samo su neki od umjetnika s kojima su dijelili pozornicu. Ovi nagrađivani profesionalci, priznati autori i producenti često se pojavljuju i na malim ekranima u emisijama A strana, Porin i Zvijezde pjevaju te raznim orkestrima i  gostovanjima. Višestruki su dobitnici prestižnih glazbenih nagrada, a Ivan Pešut je i ovogodišnji dobitnik Porina za najbolji instrumentalni album.

Iako su glazbene suradnje za njih svakodnevica, ovakav je spoj nesvakidašnja i rijetka poslastica za ljubitelje izvrsne glazbe. Stoga će ovoga ljeta na Trsatskoj Gradini publika moći biti dijelom čarolije koja nastaje kada se spoje vrhunski talenti i strast prema glazbi.

Koncertu koji počinje u 21.30 sati prethodit će premijera kratkog dokumentarnog filma o samom snimanju albuma koja počinje u 21.00 sat, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 sati. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Gradini, u Dallas Music Shopu te putem sustava Mojekarte.hr po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta cijena biti 80 kn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here