LEA ČEČ IZLAŽE U GALERIJI TURNAC U NOVOM VINODOLSKOM

U Galeriji Turnac u Novom Vinodolskom u srijedu 12. kolovoza u 21 sat otvara se izložba riječke umjetnice Lee Čeč. Trideset radova odabranih iz više serija tematski je objedinjeno pod naslovom Intimizmi Lee Čeč. Nakon petnaestak godina prisutnosti na hrvatskoj likovnoj sceni, Lea Čeč ostvarila  je raznovrstan opus u kojem se danas razabiru određene konstante njenog umjetničkog djelovanja. Pored crteža kao inherentnog stvaralačkog medija, izložba se referira na sadržaj otkriven u prijenosu unutarnjeg svijeta i psiholoških stanja u vizualni govor.

Izložba je otvorena do 21. kolovoza.

Lea Čeć rođena je 1979. godine u Rijeci. Na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2006. diplomirala je kiparstvo u klasi profesora Josipa Diminića. Izlagati je počela još za vrijeme studija, a izlagala je na više samostalnih i brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.  Za svoj rad primila je više nagrada i priznanja, među ostalim 2007. prvu nagradu 40. natječaja umjetnosti i kulture Istria Nobilissima u kategoriji likovnih umjetnosti.

Pored likovno-umjetničkog rada, djeluje i u drugim bliskim područjima – grafičkom dizajnu, kuriranju i organizaciji izložbi te pedagoškom radu. U umjetničkom djelovanju često surađuje s drugim umjetnicima te povremeno izvodi intervencije u javnom prostoru.

Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Živi i radi u Rijeci.

Kontakt:

leacec@rocketmail.com

www.instagram.com/cec.lea/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here