U HARTERU NA KVARTERU: VODOVODNA ULICA

U nedjelju, 2. kolovoza 2020.g. nastavlja se program U Harteru na Kvarteru, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture. Ovog puta sve se održava u Vodovodnoj ulici u Rijeci – skrivenom gradskom biseru punom iznenađenja.

Program počinje u 10 sati vođenom šetnjom Vodovodnom ulicom, pod nazivom “Tura po djetinjstvu”, koju vodi Zdenko Knežević. Šetnja počinje ispred tunela, na ulazu u Vodovodnu ulicu.

Od 17 sati slijedi uređenje “džepnog parka”, na kraju Vodovodne, a duž cijele ulice zainteresirane očekuje oslikavanje. Također od 17 sati ispred Cafe Bara Skradin održat će se Dječji kutak –  radionica izrade brodića i puštanja brodića niz Rječinu, kao i Izložba na tiramolu, na kraju Vodovodne ulice.

U 18.45 sati ispred Cafe Bara Skradin slijedi igra povlačenja konopa: Vodovodna protiv svih, a program se nastavlja u 19:00 u dvorištu zgrade na adresi Vodovodna 25 Ćakulom o Marijanu Kosiću i izložbom motora, u organizaciji Mjesnog odbora Hartera, zajednice u nastajanju.

U 19 sati od Konta (Titov trg) prema Vodovodnoj kreće vožnja bicikala uz Biciklističku kritičnu masu Rijeka, u 20 sati u dvorištu tvrtke ViR 1898 slijedi koncert grupe Če bo bo, če na na, a u 21.15 sati u dvorištu zgrade na adresi Vodovodna 25 sve završava tzv. Slučajnim kinom, kada ćemo moći pogledati dokumentarne filmove “Pijana ulica”, redatelja Marina Lukanovića i “Žene žene žene”, redatelja Nikice Zdunića.

U Harteru na Kvarteru ciklus je događanja s ciljem predstavljanja nekih od brojnih mogućnosti za koje je širi prostor Hartere idealan. Projekt zajednički provode udruga Urbani separe, DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci, Centar za umjetnost i urbanistiku iz Berlina (ZK/U Berlin), međunarodna mreža CityToolbox i Goethe-Institut Kroatien, kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca Slatko i slano.
U projektu sudjeluju brojne riječke organizacije, udruge, građanske inicijative i pojedinci i pojedinke, a popis zasad uključuje Galeriju Kortil HKD-a na Sušaku, Skateboard klub Kvarner, Kreativni kolektiv Kombinat, Pčelarsku udrugu Milutin Barač, Savez udruga Molekula (RiUse centar), Tranzicijsku inicijativu Rijeka, Caffe bar Skradin, Radio Rožu, Kvart za 5 i Urban Hartera Climbing Crew.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here