GOSTUJUĆE PREDSTAVE NA GRADINI I LJETNOJ

„Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“, a Gradina će ponovno odjekivati smijehom!

 

Nakon dvije godine i velikog interesa riječke publike, predstava prema istoimenom književnom predlošku američkog bračnog terapeuta Johna Graya ponovno se smješta na trsatsku pozornicu! Zabavna i duhovita, ali prije svega – poučna, tako se najbolje može opisati ova interaktivna monodrama kazališta Teatroman u sjajnoj izvedbi Romana Šušković-  Stipanovića.
Protagonist s puno žara i energije pristupa vječnoj polemici i nepresušnom izvoru inspiracije: muško-ženskim odnosima, a u tome ga vjerno prate glasovi dvaju rodova s Marsa i Venere. Iako možda dolaze s različitih planeta, ipak nekako ne mogu jedno bez drugog, a gotovo da ne postoji osoba koja na pozornici neće prepoznati sebe ili svog partnera. Na opušten, duhovit i interaktivan način, u predstavu su utkane smjernice za ugodniji i sretniji suživot, pri čemu se ova predstava pretvara u malu terapijsku seansu za parove! Kako problemima pristupaju muškarci, a kako žene, koji su tajni sastojci za dugu i sretnu vezu te kakve veze s tim imaju dupini, vrtovi i pećnice, možete otkriti 29. srpnja kada će Ljeto na Gradini ugostiti ovu hit komediju!

Ulaznice za sjedenje su rasprodane, a ulaznice za stajanje mogu se kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas Music Shopu te putem sustava mojekarte.hr po cijeni od 60 kn. Na dan predstave cijena ulaznica za stajanje iznosit će 70 kn.

Predstava počinje u 21.00 sat, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 sati.

U cilju prevencije širenja virusa COVID-19 te očuvanja zdravlja posjetitelja i sudionika, program će se održati sukladno svim propisanim uputama i preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite.

 

Hrabri mornar Popaj spustit će sidro na opatijskoj Ljetnoj pozornici

 

 U nedjelju, 2. kolovoza 2020. u 19 sati na maloj Ljetnoj pozornici održava se kazališna predstava za djecu „Hrabri mornar Popaj“ u izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba.

„Hrabri mornar Popaj“ priča je o stripovskom junaku Popaju koji je stavljen u današnje vrijeme i to u naše podneblje, na otok Zlarin. Popaj ne govori puno, a što kaže iskreno je i direktno, bez previše opisnih rečenica. Ta jednostavnost odgovara i jednostavnosti života na sve manje naseljenim otocima. Osim društvene brige za otoke, predstava se bavi i osvještavanjem problema pravilne prehrane. Naime, poznato je da simpatični mornar sa sidrima istetoviranim na ogromnim podlakticama zahvaljujući špinatu stječe ogromnu snagu i bez ikakve muke pobjeđuje suparnika Badžu, koji pokušava osvojiti njegovu djevojku Olivu.

Jednog običnog jutra, Popaj odluči krenuti na brod, zaželio se samoće i otvorenog mora. Sa sobom vodi jedino Ćaknutu koku. Oliva, nezadovoljna jer opet ostaje sama na svjetioniku, potrpa cijeli ormar u svoj kufer i ubaci se na brod kao slijepa putnica. Međutim, nije jedina. Slijedi je Grubač, koji pošto poto želi da Oliva postane njegova djevojka. Otvoreno more, Grubač, Oliva, Ćaknuta koka i Popaj na brodu – dovoljno je za komediju. Ako još pridodamo oluju i nasukavanje na otoku koralja – Zlarinu, pokušaj Olive da natjera Popaja na vjenčanje, ljubomoru Grubača i uvijek gladnog Peru Žderu, zajamčena je dobra zabava, i malima i velikima.

Predstava je namijenjena uzrastu od 3 godine naviše. Režiju potpisuje Petra Radin, a osim nje, u glavnim ulogama su Filip Detelić i Mario Kovač.

Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr.
Na dan izvedbe, blagajna na ulazu u malu Ljetnu pozornicu otvorena je sat vremena prije početka programa. U slučaju kiše, predstava će se održati u centru Gervais (Nikole Tesle 5, Opatija) u isto vrijeme. Prilikom boravka u centru Gervais obavezno je nositi masku za lice.
Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. Obiteljski popust ostvaruje se isključivo na blagajnama Festivala Opatija kupnjom minimalno tri ulaznice čija cijena onda iznosi 30 kuna po ulaznici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here