KOSTRENA – OBALNA ŠETNICA DOBILA ATRAKTIVNI VIDIKOVAC I DIZAJNERSKE KLUPE

Razigrane kostrenske klupe

Iznad jedne od najljepših kostrenskih plaža postavljen je atraktivni vidikovac s klupama koje je dizajnirao poznati umjetnički kolektiv Numen/For Use, a izradila tvrtka Prostoria. Uređenje obalnog puta nastavlja se novim zanimljivim projektom za koji je Kostrena dobila bespovratnih 981 tisuću kuna.

Dalekozor u Podmorje

Umjetnička intervencija u prostoru iznad plaže Svežanj dio je programa Lungomare Art Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020. čiji je glavni partner u provedbi projekta Općina Kostrena.

Osim vidikovca i klupa na šetnici, dizajnersku urbanu opremu dobila je i plaža Svežanj. Umjesto umjetničkih instalacija, Općina Kostrena odlučila je iskoristiti priliku i u okviru projekta dobiti dodanu vrijednost. Umjetnički kolektiv Numen/For Us razvio je za Kostrenu posebno dizajniranu urbanu opremu koja bi mogla postati njezin prepoznatljiv znak. Posebna pažnja usmjerena je na klupe koje se mogu povezati s projektom revitalizacije kostrenskih počivala.

Vidikovac s klupicama-Svežanj

Projekt “Uređenje i opremanje edukativne obalne šetnice u Kostreni”, obuhvaća uređenje obalnog puta i njegovu transformaciju u edukativnu šetnicu na kojoj će biti postavljeno pet informativno – edukativnih točaka s totemima, raspoređenih na potezu između uvale Žurkovo i uvale Svežanj. Svaki edukativni totem razrađuje drugačiju tematiku, od pogleda u podmorje, vremeplova, prirodnih pojava i promjena pa do čovjekovog utjecaja na prirodu.

Jedan od totema uz šetnicu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here