U SUBOTU 60. ZELENI KASTAV

 

Ljeto je ….plodovi marljivih sudionika „Zelenog Kastva“ dozrijevaju i dolaze na 60. „Zeleni Kastav“ koji će se održati u subotu –25. 07. 2020. u vremenu od 09 – 13 sati na Fortici, u centru Kastva. Vrijeme će biti idealno – 27 stupnjeva, sunčano…s laganim vjetrićem ispod krošanja stoljetnih stabala.

Na 60. „Zelenom Kastvu“ sudjelovati će 26 sudionika, uglavnom naših stalnih uzgajivača i proizvođača – najlokalniji je OPG Smojver Milka iz Jurčići kraj Kastva, gospođa ima 82 godine i još se bavi poljoprivredom… Uzgaja malo povrća i prekrasno cvijeće „statice“ koje se osuše i traju jako dugo. Na sajam donosi i malo blitve organskog uzgoja. Njezina životna priča je prožeta radom… no… napisala je i jednu knjigu koju namjerava objaviti …

U uobičajenoj ponudi, kao i do sada biti će izobilje svega – mlade salatine, rigice, radića, glavica salate, mlade blitvice, mlade kapulice, mladog češnjaka, raštike, mrkve, rotkvica, stare kapule, graha, žitarica, pomidora, krastavaca, paprike, mladog krompira, tikvica, cikle, mladog kelja i mladog kupusa, savijača, kruha i kroasana, marmeladi i džemova bobičastog i drugog voća, salsi, „konšerve“, sušenih gljiva, svih mogućih sirupa, izobilje prerađevina – senfova, namaza, octeva, med i apikompleksi, čuveni ocat po recepturi Sv. Hildegard, tjestenine raznih okusa i oblika, razne kombinacije meda i dodataka za jačanje imuniteta, prirodni enzimi, sokovi aronije u raznim kombinacijama, čajevi od ljekovitog bilja, konopljino ulje, proteini i kozmetika, granulat sikavice i mješavina čaja od lista sikavice za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, presadnice ukrasnog bilja. Bogatu ponudu upotpuniti će i kravlje mlijeko, jogurti, sirutka i sirevi sa raznim začinima, ponovno će sa nama biti i OPG Perković iz Slavonije sa kozjim mlijekom, sirutkom i sirevima raznih okusa i začina, dimljeni i nedimljeni, a i uobičajena bogata ponuda suhomesnatih proizvoda Kmetije Žgajnar iz Postojne!

I ovoga puta tu su dragi DIP-ovci sa volonterima i voditeljicom – Martom Berčić…u ponudi imaju svakojakih rukotvorina iz recikliranih prirodnih materijala – BUDITE HUMANI I, MOLIM VAS, NEMOJTE ZAVRŠITI KUPOVINU A DA JEDNU SITNICU NE KUPITE I KOD NJIH – po principu predložene donacije za koju dobijete „potvrdu“ – jako puno im znači da su „prihvaćeni“ – a sve su to mladi ljudi sa puuuno zdravstvenih teškoća. Sakupljaju novac za uređenje njihovog novog poslovnog prostora.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here