U PETAK TREĆE IZDANJE SAILOR FESTIVALA

Treće izdanje Sailor festivala donosi trosatni koncert LET 3, arhitektonsko rješenje Zvučnog karburatora, Turiste i Projekt.

LET 3

Nakon što se protekle dvije godine održao u formi festivala, Sailor u petak 17. srpnja uplovljava na prostor ispred Exporta u malo drugačijem, koncertnom formatu. Program počinje u 20 sati, a glavno ime večeri je LET 3, koji će ovom prilikom kroz puna tri sata napraviti presjek svoje duge i bogate karijere.

Najglasniji i najluđi, najnašminkaniji i najsiroviji riječki bend već dugo nije svirao u Rijeci, a kad su i svirali, to je uglavnom bilo u prigodnim redaljkama ili festivalskim niskama koje su rijetko trajale duže od sat vremena. Na otvorenom ovakav koncert nisu složili baš nigdje i nikad, zato je ovogodišnji Sailor uistinu jedinstvena prilika i teško ponovljiva ekskluziva!

Turisti

Razloga za dolazak ima još i to u vidu gostiju na pozornici: stiže punokrvna power rock četvorka Turisti, najnovije glazbeno putovanje živuće riječke legende Vladota Simcicha Vave i njegove partnerice Ive Močibob, koji iza sebe s ovim bendom imaju već dva sjajna albuma “Human-esque” i “Revolucion”. Tu je i riječka glazbena družina Projekt koja već neko vrijeme niže sve zaraznije singlove i čiji album prvijenac s nestrpljenjem očekujemo najesen. Hrabro već sada kažemo kako su oni riječki next big thing” – istakli su organizatori.

Ono što će u središnjem dijelu programa napokon doživjeti svoju premijeru zapravo je i okosnica cijelog projekta Sailor, a to je arhitektonsko rješenje Mrletovog do sad najvećeg i najluđeg inovatorskog pothvata – Zvučnog karburatora!

Stroj koji bi, prema zamisli kakva je mogla nastati samo u Mrletovoj glavi, uz pomoć zvukova i frekvenciju grada na Rječini pretvarao morsku vodu u jedinstvene skulpture od soli biti će predstavljen kroz koncept koji su uz Mrleta osmislili Miroslav Rajić i Marin Račić iz riječkog arhitektonskog studija MR2.

Mr.Lee & IvaneSky

Projekt u kojem su se Mrletu tokom proteklih godina pridružili brojni suradnici, poput legendarnog mađioničara Andreja Škedla, ujedno i tehničkog voditelja projekta, te dr.sc. Vanje Travaša s riječkog sveučilišta koji je dao znanstvenu podršku, sada će se konačno konceptualno predstaviti javnosti i to uz zvučnu kulisu Mr.Lee & IvaneSky s pjesmama koje projekt prate od samog početka.

Sve ovo daje dovoljno razloga za plovidbu sa Sailorom u petak 17. srpnja na odličnom otvorenom koncertnom prostoru na Delti, na platou ispred novouređenih hala Exporta.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio kao i svim ovlaštenim Entrio trgovinama kao što je Dallas Music Shop na adresi Splitska 2a. Cijena ulaznice je 80kn u pretprodaji, te 100kn na dan koncerta, ako ih do onda uopće ostane. Broj ulaznica je ograničen zbog preporuka i mjera vezanih za koronavirus, stoga je najbolje požuriti po svoj primjerak.

Projekt

U slučaju lošeg vremena kompletan program seli se unutar hale Exporta.

Mjere zaštite propisane od strane Stožera civilne zaštite

Mjere uključuju obvezno nošenje maski, poštovanje fizičkog razmaka među posjetiteljima, dezinfekcija ruku te vođenje evidencije prisutnih, što je obaveza za sva okupljanja koja uključuju više od 100 ljudi. Od podataka se prikupljaju: ime, prezime, broj telefona i potpis pri čemu svojim potpisom sudionik okupljanja potvrđuje da je izmjerio temperaturu, da ona nije više od 37,2 C, da se osjeća dobro, da nema ukućana u samoizolaciji, da unutar 14 dana nije boravio u inozemstvu, odnosno ako jest, da ima negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, da nije u proteklih 14 dana imao kontakt s osobom zaraženom virusom te da nema sljedeće simptome: temperaturu, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here