IZABELA PECULIĆ VODI DRUGU RADIONICU ZA DJECU U KLOVIĆU

Druga edukativna likovna radionica u galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19b, počinje ove srijede.

Voditeljica programa biti će IZABELA PECULIĆ, a radionica će trajati tri dana od srijede 15. 07. do petka 17. 07. 2020. u vremenu od 10,30 do 12 sati.

Rad će biti baziran na kreativnosti i igri jer igra je univerzalni način učenja o sebi, drugima i svojoj okolini te instinktivni oblik interakcije sa svijetom oko sebe. Odrastanje, učenje i druženje sa prijateljima nezamislivo je bez igre.  Njena vrijednost je u zadovoljenju znatiželje i doživljaja te ključ za poticanje razmišljanja i zaključivanja – temelja intelektualnog razvoja. Svako učenje i rad pretočeno u igru ne samo da predstavlja zadovoljstvo već ono najbitnije, a to je razvitak imaginacije kao preduvijeta svake kreativnosti. Igra je zabavno sretstvo stjecanja vještina (motoričkih, emotivnih, kognitivnih, socijalnih, govornih te vještine samopouzdanja) te eksperimentiranja sa pravim životnim ulogama. Stvarati igru i igračke je izazov te prava inspiracija za spontano povezivanje učenika , nastavnika i roditelja. Kreiranje igračaka je dugosežan oblik potrebe za stvaranjem i stvaralaštvom.  Predmetne igre mogu uravnotežiti potrebu za tehnologijom te dati naglasak na stvarnim kontaktima i interakcijama te umanjiti važnost nadolazećih isključivo virtualnih načina komunikacije. Izbor igre otkriva sklonosti  učenika kao i područja njegove moguće  afirmacije. Pomoću igre neprimjetno ostvarujemo čaroliju učenja i zabave te mogućnost sudjelovanja u sretnom odrastanju i školovanju.

Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta, broj djece je ograničen Sve informacije i rezervacije na telefon 051 332 494 i e-mail hdlur@ri.t-com.hr

Opis rada

1.               Iluzija prostora – 3D crtež

Crtanjem uz pomoć geometrijskog pribora do razumijevanja  linearne perspektive.

2.               Tulipan – papirnati objekt

Kreativna radionica izrade papirnatih cvjetova.

3.               Karta izgubljenog blaga

Likovna radionica – Čudesna karta skrivenog blaga inspirirana je djelom Julesa Vernea „Matias Sandorf“ iz serije romana „Čudesna putovanja“. Dio radnje smješten je u grad Pazin te opisuje Pazinsku jamu i Kaštel. Na radionici uz pomoć suvremenog plana grada Pazina izradit će svoju čudesnu kartu za pustolovinu potrage iz mašte. Toniranjem papira prirodnim pigmentima, crtanjem i kolaž papirom kreirat će likovni rad  kojim će se upoznati s velikim piscem te pokrenuti dječju kreativnost i ljubav prema književnosti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here