HELENA OŠTRIĆ IZLAŽE U SAMOVAR BARU; MJESEC MALIH OKICA NA ČAJNOM TRGU

8. srpanj - "OLUJA" - Maja Bačić

Izložba fotografija munja Helene Oštrić

Izložba fotografija Helene Oštrić bit će otvorena u petak 10. srpnja u Samovar baru, u 19 sati.
Helena Oštrić, riječka je amaterska fotografkinja sa 20-ak sudjelovanja na grupnim izložbama. Fotografija Korza donijela joj je pobjedu na natjecanju Turističke zajednice u sklopu prošlogodišnjeg Adventa, dok su fotografije riječkih dizalica okruženih munjama dospjele u dva kalendara. Munje su njezina najveća strast – hvata ih kad god se pojave i gdje god se pojave, te je u tom fotografskom usmjerenju jedna od malobrojnih žena na našim prostorima.

O izložbi:
Cijeli život slušaš “Ti nisi normalna!”, pa pomisliš “A dobro, malo sam čudna. Volim nevrijeme. Šta sad?! Svatko ima svoj gušt.” Onda ti klinci poklone kameru, prijatelj te pita “Bi fotkala munje?” i krene zaraza…Aplikacije za praćenje, učenje, pa još malo učenja, pokušaji, pogreške, kriva procjena kretanja, pokisla, al onako do kože…promrzla…ali zadovoljna… Čak i kad su uvjeti toliko loši da ne mogu fotografirati, gušt je sjediti u autu i uživati u spektaklu iz prvog reda.

Helena Oštrić

Napraviti kvalitetnu fotografiju teško je čak i kada su okolnosti idealne. Napraviti kvalitetnu fotografiju u 3 ujutro, za olujnog vremena rijetkima je zamislivo. Helena Oštrić u tome itekako uspijeva. Ona je hrvatska storm chaserica, kojoj nije strano pokisnuti ili voziti kilometrima da ulovi savršenu fotografiju. One najbolje pokazat će nam u petak, 10.srpnja 2020 u 19h. Osim ako negdje ne krenu munje!

Izložba ostaje otvorena mjesec dana.

Mjesec malih okica

Portal za dječja događanja i aktivnosti „Avanture malih okica“ zajedno sa Samovar barom pripremio je događanja svake subote ujutro tijekom cijelog srpnja. Događanja će se odvijati pod imenom „Mjesec malih okica“ na Trgu Matije Vlačića Flaciusa – Čajni trg. Predstavit će se kvalitetne i raznovrsne aktivnosti za djecu u Rijeci i okolici koje su namijenjene prvenstveno našim najmlađima i koje će proširiti njihove vidike, a ujedno će kroz igru i zabavu djeca ispuniti gradsko ljetno vrijeme.

Dan istraživačko spoznajnih avantura:

9h        Astronomsko društvo Rijeka
Povijesni i pomorski muzej Hrvatskog primorja Rijeka

10h      Soroban akademija, radionica s abakusom
Numinous, likovno-jezična radionica

11h      Centar tehničke kulture, robotika
Learn&Play, jezična radionica

12h      Natura Magica, radionica boravka u prirodi

Svi sudionici predstavit će kroz radionice aktivnost kojom se bave, zaintrigirat će vas da im se pridružite. U subotu ćete tako vidjeti teleskop, naučiti pokoju stranu riječ na njemačkom, engleskom ili talijanskom, izračunati ponešto s abakusom, diviti se robotima i naučiti koristiti kompas.

Datumi idućih događanja – 18. i 25. srpnja Dani Umjetničke avanture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here