ANA PAVIČIĆ IZLAŽE U KLOVIĆU

 

U petak, 3. srpnja u 20 sati bit će otvorena izložba Ane Pavičić pod nazivom “Ženski lik u pokretu”, u galeriji Juraj Klović na adresi Verdijeva 19b.
Izložba crteža Ane Pavičić inspirirana je tradicijom, pričama i mitologijama te položajem i ulogom žene danas. U liku žene ona pronalazi osnovu svojeg rada, nadahnuće za misli i djelovanje, za priču koja prati njezine radove iskazane u senzibilnosti pokreta, stvaralačkog i nezaustavljivog procesa promjena.

U prošlim ciklusima umjetnica se bavila bojom i njezinim apstraktnim značenjem, jednostavnim i meditativnim pojavnostima u kojima su se nizale površine. Raznorodni, metaforični i prozračni slojevi oslikavali su raspoloženja pružajući estetiku slike vrlo neposrednu i svježu. Međutim, nova serija radova u fokusu ima figuru, a tehnika je jednostavna, to su crteži bazirani na brzom i nesputanom pokretu ruke, na profiliranim i sugestivnim tragovima, na sivim tonovima koji izviru iz podloge bjeline da bi se u intenzivnim i zgusnutim ritmovima utopili u naglascima crnila.

Progovarajući o ženi umjetnica sažima njezinu jačinu, ali i nježnost, virtuoznost i eleganciju. Slike objašnjava tekstom, autorskim uratkom, to je priča o razvoju, putovanju, o životu i izmaštanoj gradaciji razvoja svijesti, začudnim susretima i sinergijama s prirodom.

Izložba ostaje otvorena do 17. srpnja, a može se pogledati između 10 i 13 sati (osim nedjelje).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here