20. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL IDE USPRKOS SVEMU

“Liburnia Jazz Festival ne odustaje jer JAZZ MUST GO ON! Gotovo svi najveći jazz festivali su otkazali ovogodišnje izdanje (Montreaux, North Sea, Umbria jazz), ali mi se ne damo.” – poručuju organizatori.

“Liburnia Jazz ove godine slavi i obljetnicu – 20. rođendan i namjera nam je proslaviti ga s ljudima koji su s njime bili od samog početka, glazbenicima koji su na njemu stasali i publikom koja je na koncertima uživala, svima onima koji su dijelili naš san i održavali ga 20 godina živim.”

Na 20. Liburnia Jazz Festivalu nastupit će najbolji hrvatski jazzisti, a igrom sudbine ispalo je da su ove godine to upravo liburnijski glazbenici. BRANIMIR GAZDIK i IVAN PEŠUT dobitnici su ovogodišnje nagrade Porin za najbolju jazz skladbu i najbolji instrumentalni album, BRUNO MIČETIĆ osvojio je hrvatske pozornice i izdao novi album, ELVIS STANIĆ pomladio i izokrenuo pristup vlastitim kompozicijama, a kao s trešnjom na vrhu rođendanske torte – Festival završava na jazz boatu s JED BECKER’S BLUES TRIOM.

Prva dva dana programi će se održati na opatijskoj Ljetnoj pozornici, dok je za završni program rezerviran jazz boat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here