ZAVRŠNA ONLINE IZLOŽBA STUDENATA AKADEMIJE PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI

Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci predstavlja prvu virtualnu izložbu STUDENTSKIH umjetničkih radova – završna izložba 2020. na mrežnim stranicama.

Umjetnička galerija APURI posvećena je obrazovanju studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci, te djeluje i kao akademsko-umjetnički most prema lokalnoj zajednici i šire. U skladu s njezinom misijom pokrenuta je digitalna online izložba i YouTube kanal APURI kako bi nastavili s prikazom umjetničkih djela studenata kroz ovu pandemiju i postavili nove temelje za buduću prepoznatljivost i vidljivost umjetničko-znanstvene produkcije Akademije.

Za jedinu Akademiju primijenjenih umjetnosti u Hrvatskoj ova  je godina značajna i jer slavi 15 godina od svojeg osnutka. Najavljena izložba jedan je u nizu događanja kojim će se obilježiti ova važna obljetnica.

Digitalna fotogalerija online izložbe, Instagram Akademije, YouTube kanal APURI i YouTube kanal  Centra za inovativne medije APURI posvećeni su studentima i nastavnicima koji su se iznenada našli odsječeni od svojih radnih prostora, ali su otkrili nove, raznovrsne načine pristupa umjetničkom i obrazovnom radu, prihvaćajući tehnologiju kao način na koji mogu podijelili svoju kreativnu perspektivu s javnosti.

U nekoliko mjeseci, otkako je koronavirus ušetao u našu zemlju svjedočili smo naglom zatvranju kulturnih i obrazovnih institucija, ali i velikom angažmanu djelatnika muzeja, galerija i obrazovnih institucija da svoje funduse, obrazovne kapacitete i aktualne postave izložbi predstave putem različitih internetskih platformi.

Studenti, nastavnici i asistenti APURI su poput mnogih inovativnih umjetnika i kulturnih djelatnika, korištenjem suvremene tehnologije, stvorili različite virtualne kanale čiji je cilj promocija rada studenata te kreiranje  prostora za nove mogućnosti povezivanja sa širom publikom.

Izložba na mrežnim stranicama:
https://apuri.hr/izlozbe/zavrsna-izlozba/

Promo video Akademije:
https://www.youtube.com/watch?v=efJ8lHVb-nc&feature=youtu.be

Youtube od Akademije:
https://www.youtube.com/c/Akademijaprimijenjenihumjetnosti

Youtube od CIMa
https://www.youtube.com/c/centerforinnovativemedia

Instagram Akademije:
https://www.instagram.com/apu_rijeka/?hl=hr

Facebook Akademije:
https://www.facebook.com/AcademyAppliedArtsinRijeka/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here