Novinarka Bojana Guberac potaknuta teškim vremenima koje su ljudi prolazili u vrijeme pandemije i ne baš previše blistavim periodom koji prolazi cijeli planet odlučila je dati svoj doprinos postpandemijskom buđenju. Jednog popodneva sinula joj je ideja da okupi pjesnike i glazbenike. Kako sama kaže, vrlo je impulzivna i odmah je krenula u akciju te je “Bojanka”, večer poezije i glazbe na terasi Kulturnog centra Kalvarija organizirala u samo nekoliko dana.

U antiratnom ciklusu poeziju Zorana Žmirića, riječkog pisca i pjesnika čitao je  glumac Zoran Josić. Predstavili su nam se i pjesnici Julijana Plenča, Davor Mandić i Andrea Žic Paskuči. Nastupila je glumica Ana Marija Štefanac čitajući Bojaninu pjesmu.

Glazbeni program su nam predstavili Teo De Privitellio uz pratnju Alena Mančića izvodeći obrade glazbe Arsena Dedića i Đorđa Balaševića. Soul glazbom sa primjesama jazza publiku je svojim vokalnim sposobnostima oduševio Lovro Mirth u pratnji Doriana Cuculića na klavijaturama.

“Odmah ću ti reći, svijet neće postati bolje mjesto.”, počeo je Žic Paskuči svoju optimističnu pjesmu za koju je naglasio da je napisao za ovu priliku. Poezija je promišljanje i rijetko ju shvaćamo nečim vedrim. Kako optimizam nije patetika pokazala nam je ova grupa talentiranih ljudi. Svojim promišljanjima ipak nam daju tračak nade i čine ovaj svijet, ili barem Rijeku, boljim mjestom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here