MEĐUNARODNI DAN JOGE U RIJECI

Povodom nadolazećeg Međunarodnog dana joge, i ove godine u Rijeci obilježit će se taj dan prezentacijama vježbi joge i zajedničkim vježbanjem svih prisutnih građana.

Međunarodni dan joge obilježit će se u nedjelju 21.06.2020. pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj, Grada Rijeke u okviru projekta Rijeka – zdravi grad i Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a kroz nacionalni program  Živjeti zdravo, a u organizaciji Udruge `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka.

Obilježavanje Međunarodnog dana joge u Rijeci održati će se u parku kod Dvorane kulture ‘Joga u svakodnevnom životu’, Spinčićeva 2, na Pećinama s početkom u 08:30 sati.

Obilježavanjem Međunarodnog dana joge grad Rijeka se pridružuje velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijetu koji će zajedničkim vježbanjem joge otvorenim za sve, proslaviti ovaj dan.

Riječ “joga” potječe iz sanskrta i znači povezati, sjediniti. Vježbe joge imaju cjelovit učinak jer uravnotežuju tijelo, um, svijest i dušu. Na taj način joga pomaže u svladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, u postizanju višeg stupnja razumijevanja sebe, smisla života te konačno u razvijanju osobnog odnosa prema kreaciji.

Živjeti u skladu sa samim sobom i sa svojom okolinom, želja je svakog čovjeka. U današnje smo vrijeme u mnogim područjima života suočeni sa sve većim fizičkim i psihičkim zahtjevima. Zbog toga sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih napetosti kao što su stres, nervoza, nesanica, kao i od jednostranoga tjelesnog opterećenja i posljedica nedostatnoga kretanja. Upravo u današnje vrijeme veliku vrijednost imaju metode i tehnike za poboljšanje zdravlja te postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada. Joga je put kojim ćete ponovno uspostaviti taj sklad i ravnotežu sami sa sobom i svojom okolinom.

U Rijeci se po sustavu ‘Joga u svakodnevnom životu’ joga prakticira u proteklih 30 godina. Tisuće građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi joge. Vrijedno je spomenuti da udruga `Joga u svakodnevnom životu` Rijeka već osmu godinu zaredom sudjeluje u projektu ‘Rijeka-zdravi grad’ besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente.

Također već petu godinu zaredom je svojim projektom Vježbajmo `Jogu u svakodnevnom životu` za zdravi grad  uključena  u programe u zdravstvenoj zaštiti  Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.

Udruga ‘Joga u svakodnevnom životu’
Spinčićeva 2, 51000 Rijeka
Maja Stošić, dr.med. – kontakt br. 095 426 4590
e-mail: rijeka@yogaindailylife.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here