NOVI FILMOVI DO KRAJA LIPNJA NA PROGRAMU LJETNOG ART-KINA

"Gospoda" - Guy Ritchie

Druga polovica lipnja – od 15. do 30. u mjesecu – rezervirana je za filmske hitove protekle sezone koje su gledatelji možda propustili, a zasigurno nisu gledali pod okriljem zvijezda! Ljetno Art-kino, za opuštene i zabavne večeri, donosi Gospodu Guya Ritchieja, Slučaj Richarda Jewella Clinta Eastwooda, Jojo Rabbit Taike Waititija i još štošta…

Od 15. lipnja pa sve do kraja mjeseca na program Ljetnog Art-kina stižu brojni filmski hitovi protekle kino sezone koje Riječani i Riječanke sada imaju priliku pogledati pod vedrim, večernjim nebom ljetne rezidencije Art-kina. Novu seriju filmova 15. lipnja otvara kriminalistička komedija Guya Ritchieja Gospoda sa zvjezdanom glumačkom postavom (Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant i drugi) i pomaknutom pričom o borbi za nasljedstvo profitabilnog carstva marihuane koju je izgradio, netom umirovljeni, američki iseljenik Mickey (McConaughey).

“Slučaj Richarda Jewella” – Clint Eastwood

Iduće večeri, 16. lipnja, na program Ljetnog Art-kina dolazi i novi film Clinta Eastwooda Slučaj Richarda Jewella, biografska priča o američkom zaštitaru koji je spasio brojne živote od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1966. godine, da bi ga u konačnici američke vlasti i mediji proglasili teroristom. Još jedna biografska drama, na programu od 17. lipnja, novi je film Todda Haynesa Mutne vode. Film prati korporacijskog odvjetnika Roberta (Mark Ruffalo) koji, iz pozicije insajdera, podiže tužbu protiv najvećih američkih kompanija i kreće u pravnu bitku za spas ljudi i okoliša.

“Mutne vode” – Todd Haynes

Dvije su lipanjske večeri, 19. i 20. u mjesecu, rezervirane i za reprizu posljednjeg hita Quentina Tarantina Bilo jednom u… Hollywoodu čiji novi film s Bradom Pittom, Leonardom DiCapriom i Margot Robbie svojom osunčanom, kalifornijskom hipi atmosferom naprosto doziva ugođaj ljetne filmske večeri.

“Zviždači ” – Cornelie Porumbui

Kriminalistička komedija Zviždači rumunjskog redatelja Cornelija Porumbuiua, prikazana u službenoj konkurenciji Cannesa 2019. godine, prati policijskog inspektora Cristija iz Bukurešta koji djeluje na ‘obje strane zakona’. Zviždači stižu na program Art-kina 23. lipnja, a idući dan Ljetno Art-kino donosi i gorko slatku satiru iz Drugog svjetskog rata, film Jojo Rabbit Taika Waititija, koji prati usamljenog njemačkog dječaka u vremenu mržnje i kaosa, gdje mu pomaže, ni manje ni više, nego Adolf Hitler. Jojo Rabbit adaptacija je romana Nebo u kavezu autorice Christine Launen, nagrađena ovogodišnjim Oscarom za najbolji adaptirani scenarij.

“Jojo Rabbit” – Taiko Waititi

Kraj lipnja rezerviran je za krimić u pravoj klasičnoj maniri ‘tko-je-ubojica’ stila Agathe Christie, triler s elementima crnog humora Nož u leđa. Redatelj Rian Johnson šalje dva detektiva u bogati dom obitelji Thrombey kako bi istražili smrt patrijarha i glave obitelji, a rezultat je živopisna slagalica uzroka, posljedica i osebujnih karaktera koja gledatelje neprestano poziva da propitujete tuđe motive, ali i vlastito mišljenje. Nož u leđa na program stiže 26. lipnja.

“Nož u leđa” – Rian Johnson

Obiteljski program rezerviran za petke, subote i nedjelje u dvorani Art-kina, s početkom u 18 sati donosi animirani hit Naprijed iz Disney/Pixar tvornice, simpatičnu švedsku obiteljsku komediju Sune i Sune te napeticu za mlade filmofile, danski krimić Haker.

Projekcije Ljetnog Art-kina održavaju se svaku večer u 21 sat i 30 minuta u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više potražiti na https://www.art-kino.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here