ZDRAVKO ČOLIĆ I GROFICA MARICA NA LJETNOJ

Zdravko Čolić uskoro na Ljetnoj pozornici u Opatiji

Još krajem prošle godine najavljen je koncert jedne od najvećih zvijezda na ovim prostorima – Zdravka Čolića, a sada je i potvrđeno – koncert će se održati 18. srpnja 2020. na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Nakon korona-krize vrijeme je za opuštanje i uživanje u brojnim programima koji će se održati pod zvjezdanim nebom Ljetne pozornice u Opatiji. Jedan od njih je i nastup glazbenika koji je nepovratno zadužio domaću scenu svojim moćnim vokalom. Ovo je prava prilika za podsjetiti se zašto je Zdravko Čolić jedan od najslušanijih i najdugovječnijih glazbenika na ovim prostorima. Na prošlogodišnjim koncertima publika je nošena fantastičnom energijom glazbenika pjevala u glas sve njegove najpoznatije pjesme kao što su „Pusti, pusti modu“, „Pjevam danju, pjevam noću“, „Ti živiš u oblacima“, „Ti si mi u krvi“, „Merak mi je“ i mnogi druge.

Nastup u Opatiji je „pred vratima“, a kako su svi njegovi nastupi rasprodani, zainteresiranoj publici se savjetuje da na vrijeme dođe do ulaznica koje mogu kupiti u uredu Festivala Opatija (Zert bb, Opatija) i na prodajnim mjestima sustava Eventim.

Koncert će biti održan u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.


Opereta Grofica Marica u rujnu na Ljetnoj

Također je najavljen i novi termin održavanja operete Grofica Marica Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“ na Ljetnoj pozornici u Opatiji, 11. rujna 2020., s početkom u 20:30 sati!

„Prvotno planirani termin održavanja Grofice Marice morali smo odgoditi zbog korone, no ipak nismo htjeli našu publiku uskratiti za ovu divnu operetu u izvedbi jednog od najboljih hrvatskih kazališta. Operete i naš grad imaju posebnu vezu, a kako je riječ o djelu srednjoeuropskog stila, ono savršeno odgovara Opatiji. Opereta je nastala 1924. i objedinjuje najbolje od bečke operetne tradicije i mađarskih vatrenih ritmova, kao i američke utjecaje, pa uz valcere nalazimo foxtrot i shimmy koji su tada bili popularni u mondenim europskim gradovima. Naša će publika imati prilike uživati u izvrsnom djelu,“ naveo je ravnatelj Festivala Opatija, Ernie Gigante Dešković.

Gotovo svi glazbeni brojevi Grofice Marice postali su hitovi i predstavljaju poslasticu za sve generacije. Zaplet započinje kada se samostalna, bogata, podjednako lijepa i duhovita, grofica poželi riješiti udvarača koji u poslijeratnoj krizi jure za njom zbog njezinog novca, i jednostavno izmisli nepostojećeg zaručnika zato da bi je pustili da na miru uživa u životu u iščekivanju prave ljubavi. Stvari, međutim, ne idu uvijek kako se planira…

Grofica iznova iz godine u godinu oduševljava nove generacije, a dosad ju je samo u Hrvatskoj gledalo više od 150 tisuća gledatelja. Uz bogatu glumačku postavu, u izvedbi operete, pod redateljskom palicom Ozrena Prohića, sudjeluje orkestar, zbor i balet ZGK „Komedija“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here