ATRAKTIVAN VIKEND NA PLATKU

Vježbanje sa Mariom Mlinarićem, "Atletika u prirodi" i program "Vježbanjem do zdravlja"

Nakon uvodne nedjelje i programa nordijskog hodanja i pješačenja, “Festival sportske rekreacije Platak 2020” kreće punom snagom u atraktivan vikend, a sve započinje u subotu 13. lipnja s početkom u 10 sati, kada se u suroganizaciji sa AK Kvarner, organizira program “Atletika u prirodi”.  Program se sastoji od treninga u prirodi za predškolsku dob koji će započeti u 10 sati, treninga u prirodi za djecu osnovnoškolskog uzrasta, s početkom također u 10 sati  (oba treninga uz trenere AK Kvarner) te rekreativnog trčanja pod vodstvom trenera Zorana Žilića s početkom u 11 sati.

Nedjelja 14. lipnja je rezervirana za program KŠR Gorovo “Vježbanjem do zdravlja” koji započinje u 11 sati Body Core programom uz Tajanu Stakić, poznato ime u svijetu fizikalne terapije, a koja najavljuje zanimljiv program u kojem će svi zainteresirani imati priliku probati i uvjeriti se kako se uz malo truda može napraviti velike promjene za sebe i svoje tijelo, s naglaskom na pravilno držanje tijela.  Program vježbanja se nastavlja u 11:40 sati kružnim treningom pod vodstvom Milene Obradović Konjevoda te u 12:20 sati Body harmony dance programom pod vodstvom Romine Muškardin.

U 13  sati Mario Mlinarić predvodi  svoj nadaleko poznat i priznat MM TRENING, nakon kojeg u 13:40 sati započinje program nordijskog hodanja i vježbanja kroz program “Vježbanje u pokretu s Mariom Mlinarićem”, što će svakako biti izvrsno finale aktivnog i atraktivnog programa u nedjelju. Isto tako, valja napomenuti da će se u 11 sati održati i radionica izrade smoothie napitaka u suradnji s Udrugom Žmergo.

U sve aktivnosti mogu se uključiti sviu zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke prepopruke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost. Organizator se nada boljim vremenskim uvjetima nego prošlog vikenda, a o svim eventualnim promjenama pravodobno će izvijestiti javnost.

Savez sportske rekreacije “Sport za sve”  Primorsko – goranske županije će tijekom cijelog ljeta pripremati brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja, a već je poznat program aktivnosti za cijeli mjesec. Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju  Savez sportske rekreacije “Sport za sve”  Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Nakon velike pauze uzrokovane koronavirusom, aktivnosti se vraćaju u prirodu što će svakako pomoći boljem fizičkom, ali i psihičkom osjećaju,  pa organizatori pozivaju svih na zajednička druženja i aktivnosti na Platku.

Photo: arhiv Festivala sportske rekreacije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here