PREDAVANJE DUNJE MAZZOCCO DRVAR U GERVAISU

Nakon popularnog Vakule u Opatiju dolazi još jedna meteorologinja - popularno-znanstveno predavanje održati će Dunja Mazzocco Drvar.

Predavanje Thunderbolt and lightning very very frightening me! meteorologinje mag. phys. Dunje Mazzocco Drvar održati će se u subotu, 6. lipnja 2020. s početkom u 20:00 sati u centru Gervais u Opatiji.

 “Klimatske promjene su puno sporije i znatno kompleksnije nego u filmovima katastrofe, ali se ipak događaju puno brže nego što mislimo. Tko će, koliko, i kojim redom nastradati, pokušat ću prikazati jednom kratkometražnom prezentacijom,” najavljuje Mazzocco Drvar.

O predavačici:

Od malih nogu među kazališnim amaterima, Dunja je sanjala o tome da će izrasti u kazališnog redatelja sve dok jednog dana nije shvatila da je bolje živjeti među oblacima nego na daskama. Diplomirala je fiziku atmosfere i mora na PMF-u, a sretnih 13 godina staža stekla je u vremenskoj prognozi u DHMZ-u. Kao rođenoj Zagrepčanki horizonti bi joj završavali na asfaltu da formalno obrazovanje ne nadopunjava otvorenih očiju i ušiju, učeći od onih koji s vremenom i od vremena oduvijek žive. Sve što nauči, s veseljem i dijeli u svojim televizijskim prognozama na RTL-u ili pišući za tiskovine i portale. Kad je priroda povuče za jezik, progovara i na Facebooku i Twitteru. Članica je grupe meteorologa World Wide Weather koji se bave komuniciranjem tema vezanih uz vrijeme i klimu te Hrvatske udruge Rimskog kluba. Dobitnica je nagrade Europskog meteorološkog društva za najbolju televizijsku prognozu za 2018. godinu.

 Ulaz je slobodan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here