„CORONA CABARET“ ZA KRAJ VELIKE REVIJE MALIH FORMATA U „ZAJCU“

Svibanjski program riječkog HNK „Velika revija malih formata“ završava danas, 29. svibnja 2020., a finale je pripalo otkačenom glumačko-glazbenom dvojcu, još otkačenijem nakon razdoblja izolacije, „Žlice i gitara“ odnosno Nikoli Nediću i Mariu Jovevu. Njihov „Corona cabaret“, u kojem ovoga puta sudjeluju i njihovi gosti, kolega, glumac Hrvatske drame Dean Krivačić te operni solist Dario Bercich, počinje u 19.30 sati.

„Corona cabaret“ donosi prvi, ekskluzivni live intervju s Coronom. S virusom kojeg će tumačiti Dean Krivačić razgovarat će Nikola Nedić, dok će Coronin službeni prevoditelj biti Mario Jovev. To je samo dio cabaretskog programa, a sve ostalo je, kao i uvijek kad su u pitanju „Žlice i gitara“- iznenađenje.

Autorski tandem koji je već svojim prvim cabaretom oduševljavao publiku Rijeke i Zagreba, kroz svoje uglazbljene stihove, a uz zvukove dviju žlica, gitare i mandoline, donijeli su pravo , nerijetko gorko-smiješno, osvježenje na scenu.
Osim publiku, svojim su originalnim nastupom očarali i kritiku koja je prepoznala njihov „unikatni autorski izričaj“, njihovu „pozitivnu energiju, odličnu uigranost i visoku razinu izvedbe“ te „spontanost i jednostavnost toliko izravne da moraju osvojiti srca publike“, a njihov cabaret nazvala „malim remek djelom“.

A najavu „Corona cabareta“ završavamo njihovim stihovima:

Malo jača prehlada

Ili globalna pandemija

Vraća li nam priroda

Il’ je sve to zlobna kemija

Opća katastrofa

Ili opća panika

Da li gledam sliku svijeta

Ili svijet kroz sliku medija?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here