HVATANJE ZALETA ZA LJETO NA LJETNOJ

Potvrde nastupa Tomislava Bralića i klape Intrade te Željka Joksimovića dobar su znak povratka Opatije u neku novu normalu. Korak po korak, koncert po koncert.


Ljeto na Ljetnoj
počinje velikim slavljeničkim koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade

20. lipnja otvaraju se vrata opatijske velike Ljetne pozornice slavljeničkim koncertom povodom 35 godina glazbenog djelovanja Tomislava Bralića i klape Intrade.

Tomislav Bralić i klapa Intrade, nazvana prema zbirci pjesama Ljube Stipišića, posljednjih nekoliko godina zasigurno su jedni od najpopularnijih domaćih izvođača čiji jedinstveni koncertni spektakli pune sportske dvorane i stadione. Kontinuirano nastupaju po Europi, a na prošlogodišnjim turnejama, produženim zbog velikog interesa publike, oduševili su Ameriku, Kanadu i Australiju nastupajući u prestižnim dvoranama najvećih gradova gdje inače nastupaju svjetske glazbene zvijezde.

U prvim godinama svog djelovanja redovito su nastupali na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa, te nekoliko puta bili nagrađivani. Klapa Intrade je na početku karijere bila prepoznatljiva po komornom tonu, pomno izrađenoj interpretaciji, te dinamičkom nijansiranju glazbenog tkiva čime pokušavaju postići idealnu fuziju. Uz dalmatinske pjesme okušali su se i u interpretaciji skladbi starih majstora moteta i madrigala iz vremena renesanse. Rado pjevaju dalmatinske šansone, prerađuju i skladaju nove.

Svojim koncertima pokazuju zavidnu razinu glazbene zrelosti kroz široku lepezu interpretativnih dohvata. U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima, zbog specifične interpretacije dalmatinske pjesme njihovog člana Tomislava Bralića i klape u cijelosti, dobivaju laskava priznanja i nagrade.

U godini u kojoj obilježavaju 35. obljetnicu dolaze u Opatiju kako bi u prekrasnom ambijentu Ljetne pozornice vjernoj publici priredili nezaboravni spektakl glazbe i emocija.

Ulaznice su u prodaji u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 150 kuna za Sektor A i 120 kuna za Sektor B. Cijena ulaznice za studente i umirovljenike iznosi 130 kuna za Sektor A i 100 kuna za Sektor B, a popust se može ostvariti isključivo na prodajnim mjestima Festivala Opatija uz predočenje dokaza o statusu.

Potvrđen nastup Željka Joksimovića

Potvrđen je i nastup Željka Joksimovića, zakazan za 24. srpnja 2020. na opatijskoj Ljetnoj pozornici.

Željko Joksimović već godinama suvereno puni dvorane širom Hrvatske i u susjednim državama. Za njegove nastupe u zagrebačkoj Areni tražila se ulaznica više, a svoj posljednji nastup 2019. godine održao je u Sarajevu ispred čak 60.000 ljudi. Nakon što su mnogi to priželjkivali, Joksimović napokon dolazi na Ljetnu pozornicu gdje će 24. srpnja 2020. godine održati veliki središnji koncert ljetne turneje. Joksimović je poznat po zavidnom glazbenom talentu i vokalnim sposobnostima. Glazbeni uzlet doživio je 2004. godine nastupom na Eurosongu s pjesmom “Lane moje”, a kasnije je nanizao seriju uspješnih suradnji s grupom Hari Mata Hari, Jelenom Tomašević i brojnim drugim glazbenicima.

Broj ulaznica je ograničen stoga savjetujemo svima koji žele doći na nastup da požure po svoje ulaznice. Cijena ulaznice iznosi 160,00 kuna. Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i ostalim prodajnim mjestima sustava mojekarte.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here