FOTO/VIDEO Koncertni serijal Torpedo video gigs nastavljen koncertom Damira Halilića Hala @ Kastav

Jučerašnje druženje iskorišteno je kako bi se najavilo ovogodišnje izdanje Jerry Ricks Blues Festivala koje će od 24. srpnja do 1. kolovoza od Mošćeničke Drage, Brseča, Lovrana, Matulja, Kastva i Klane okupiti vrhunska regionalna glazbena imena koji nastavljaju širenje ‘evanđelja po bluesu’.

Marko Sedlak i Riccardo Staraj

Kastav – Fortica je sinoć, nakon duljeg vremena, opet bila obavijena sjajnom glazbom. Povod ovom druženju bila je dvostruka proslava koju su povodom obilježavanja Sv. Jelene Križarice i rođendana Jerry Ricksa priredili organizatori istoimenog blues festivala – Damir Halilić Hal i Riccardo Staraj u suradnji s timom Torpedo video gigsa.

Postkoronarno ‘novo normalno’ tako je  donijelo jedan neobičan spoj koncerta i live streama u sklopu serijala ‘Torpedo video gigs’ koji se gledao diljem svijeta, a pogledu s Fortice i dobroj glazbi nije odolio ni počasni građanin Kastva te kum festivala Michael Messer koji je program pratio iz još uvijek koronom zatvorenog Londona.

Realizacija live streama – S Fortice do Londona…

Hal je, kao dobar domaćin i jedan od umjetničkih voditelja festivala, otvorio nadahnut nastup skladbom Costa Brava nakon koje su slijedile Bura, The Entertainer, Boogie Woogie, Mare Nostrum te Mosquito… Dodatni pečat dao je drugi umjetnički voditelj Riccardo Staraj koji je u pratnji gitariste Marka Sedlaka odsvirao nekoliko blues standarda te jednu autorsku pjesmu. Set je otvorio pjesmom Crawling King Snake, a zatvorio sjajnom Heartattack And Vine.

— Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog live prijenosa. Sjajna ekipa koja je ovo omogućila ujedno čini i organizacijsku okosnicu našeg festivala, što garantira da nas čeka još jedno izvrsno izdanje Festivala, istaknuo je Damir Halilić Hal po završetku nastupa.

Jučerašnje druženje iskorišteno je kako bi se najavilo ovogodišnje izdanje Jerry Ricks Blues Festivala koje će od 24. srpnja do 1. kolovoza od Mošćeničke Drage, Brseča, Lovrana, Matulja, Kastva i Klane okupiti vrhunska regionalna glazbena imena koji nastavljaju širenje ‘evanđelja po bluesu’.

Umjetnički voditelji festivala…

Zadovoljstvo ‘blues kartolinom’, koja je iz Kastva digitalno odaslana u svijet, nije skrivao ni Saša Brusić, voditelj TZ Kastva.

— Iza nas je odlična večer koju je obilježila vrhunska glazba, odlična tehnička realizacija i optimizam koji nam je prijeko potreban kako bi se stvari što prije vratile u normalu. Večer koja je iza nas garancija je da će i ovogodišnje izdanje festivala biti održano na visokoj razini kako i priliči kolijevki bluesa na Kvarneru, istaknuo je Brusić.

Podsjetimo, koncertni serijal Torpedo video gigs pokrenut je prema inicijalnoj ideji producenta i režisera Igora Modrića.

– Nit vodilja nam je kvalitetna glazba bez obzira o kojem se glazbenom žanru radi. Glazbeno vrelo Kvarnera iznjedrilo je neke od najvećih autora i izvođača na području bivše države. Imamo sjajnu jazz scenu, brojni kantautori nas neprestano iznenađuju svojim izvrsnim uradcima, a ne smijemo ni zanemariti Ča-val koji nam čakavštinu ‘drži u eteru’. Također, u dogovoru s bendovima i produkcijom ‘izvlačili’ bi bendove iz njihovog uobičajenog okruženja te smještali na neke lokacije koje nisu do sada bile korištene u koncertne svrhe, istaknuo je Igor Modrić, producent serijala.

Tehnički support by Pro-rec

Za kraj dodajmo da je sinoćnji koncert bio drugi po redu u koncertnom serijalu. U testnom snimanju imali smo priliku ugostiti Riccarda Staraja koji je uz pratnju svog Midnight blues banda na obroncima Učke održao sjajan koncert, čime je zapravo i napravljena praizvedba koncertne produkcije koja se realizira uz kompletan tehnički support tvrtke Pro-rec. Za kraj najavljujemo i novo virtualno druženje, a ako vremenske prilike dopuste, 29. svibnja na rasporedu je live koncert Šajota i benda s posebnim gostom…

Kako je protekao sinoćnje druženje i što smo emitirali na platformama Regionalne mreže koju čine portali Torpedo.media, PodUčkun.net, Tunera.info, Lanterna.news i Trend51.net provjerite u video prilogu i velikoj fotogaleriji…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here