Torpedo video gigs – Regionalna mreža donosi niz sjajnih glazbenih nastupa s atraktivnih lokacija

Prema inicijalnoj ideji producenta i režisera serijala Igora Modrića u narednom periodu, svaka dva tjedna s različitih lokacija u našem kraju realizira uz kompletan tehnički support tvrtke Pro-rec, snimao bi se i prenosio po jedan koncert.

Robert Kalčić i Igor Modrić

Rijeka – U kroničnom nedostatku glazbenih emisija koje promoviraju glazbenu scenu našeg kraja, i sve one posebnosti koje su ju obilježile posljednjih sedamdesetak godina (od RiRocka, gitarijada do Opatijskih festivala), Regionalna news mreža koja objedinjuje portale Torpedo.media, PodUčkun.net, Tunera.info, Lanterna.news i Trend51.net kreće s produkcijom i emitiranjem serijala pod nazivom Torpedo video gigs.

Prema inicijalnoj ideji producenta i režisera serijala Igora Modrića u narednom periodu, svaka dva tjedna s različitih lokacija u našem kraju, snimao bi se i prenosio po jedan koncert.

– Nit vodilja nam je kvalitetna glazba bez obzira o kojem se glazbenom žanru radi. Glazbeno vrelo Kvarnera iznjedrilo je neke od najvećih autora i izvođača na području bivše države. Imamo sjajnu jazz scenu, brojni kantautori nas neprestano iznenađuju svojim izvrsnim uradcima, a ne smijemo ni zanemariti Ča-val koji nam čakavštinu ‘drži u eteru’. Također, u dogovoru s bendovima i produkcijom ‘izvlačili’ bi bendove iz njihovog uobičajenog okruženja te smještali na neke lokacije koje nisu do sada bile korištene u koncertne svrhe, istaknuo je Igor Modrić, producent serijala.

Ako vremenske prilike dopuste, 29. svibnja na rasporedu je live koncert Šajota i benda s posebnim gostom… Detalje donosimo uskoro…

U testnom snimanju imali smo priliku ugostiti Riccarda Staraja koji je uz pratnju svog Midnight blues banda na obroncima Učke održao sjajan koncert, čime je zapravo i napravljena praizvedba koncertne produkcije koja se realizira uz kompletan tehnički support tvrtke Pro-rec.

Drugi koncert na rasporedu je ovog petka, 22. svibnja u 19 sati, kada će s atraktivne lokacije u Kastvu zasvirati svjetski priznati gitarist Damir Halilić Hal čime će napraviti svojevrsnu najavu za ovogodišnje izdanje blues festivala te obilježiti rođendan Jerry Ricksa u čiju čast se festival i održava. Uz Hala će nastupiti i gost iznenađenja te njegov kolega, a ujedno i umjetnički voditelj Jerry Ricks blues festivala, Riccardo Staraj, koji će publici otkriti novosti vezane uz ovogodišnje izdanje ovog sjajnog blues festivala.

Kako je izgledala praizvedba Torpedo video gigsa s obronaka Učke provjerite u nastavku teksta…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here