OD SRIJEDE – ZAJC DE LUXE!

Publika ponovo u kazalištu - u Zajc de luxe gledalištu. "Velika premijera malih formata" otvara monokomedija „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“.

smart

Nakon što ste iz udobnosti svojih domova dva mjeseca pratili program „Zajc uz vas – online”, riječki HNK Ivana pl. Zajca napokon otvara svoja vrata u srijedu 20. svibnja 2020. Pozivamo gledateljice i gledatelje u naše prozračeno, dezinficirano i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prilagođeno gledalište – poručuju iz Zajca.

Naravno, trebat će nam svima vremena da se naviknemo na nove okolnosti ulaska u kazalište, gledanja kazališnih predstava i uživanja u koncertnim izvedbama, a mi u „Zajcu” osmislili smo kako da našoj publici to vrijeme prilagodbe bude što ugodnije i zabavnije. Neka od novih pravila bit će vam neobična, neka će vas možda i živcirati, no promislite:

Koliko ste puta poželjeli da u parteru imate više mjesta pored sebe i ispred sebe, da možete protegnuti noge i ispraviti ramena? Koliko ste puta poželjeli da u ložama sjedite sami ili samo sa svojim najbližima? Koliko ste puta poželjeli da se na ulazu u kazalište ne morate gurati s drugima, i onda još čekati u gužvi pred garderobom?

Novi postav gledališta

Novi postav gledališta, prilagođen protuepidemijskim mjerama, zamijenit će često prepuno gledalište riječkog Kazališta – novim kazališnim komforom. U šali, nazvali smo ga „Zajc de luxe”!

Pa kako? Pa zašto? Evo zašto i kako:

Konačno ćete moći sjediti u parteru na dovoljnoj udaljenosti od drugih da vam ničija glava više ne ometa pogled na pozornicu, da ni sa kim ne morate dijeliti naslon za ruku, da vam više neće smetati svjetlo susjedovog mobilnog telefona i šuškanje vrećice bombona. Umjesto dosadašnjih 294 očekuje vas maksimalno 67 odvojenih sjedala u parteru, pojedinačnih ili u paru, do kojih sada možete lako doći bez da bilo koga dižete ako kasnite, i usto nikada ne znate na koju stranu se pritom pristojnije okrenuti. Još bolje – ako ste stigli u kazalište na vrijeme, nitko vas neće dizati s vašeg sjedala nego ćete u miru moći pročitati programsku knjižicu ili poslati posljednje poruke telefonom prije početka predstave ili koncerta.

A za one koji žele još veću ekskluzivnost – lože su u novom postavu gledališta rezervirane samo za vas i vašu partnericu/partnera, ili samo za vašu obitelj. U svojoj loži više nećete zateći nikoga tko nije došao u kazalište s vama, ali će vas zato čekati slatka iznenađenja iz „Kraša“!

Na vaša de luxe mjesta u gledalištu dopratit će vas članice i članovi umjetničkih ansambala riječkog Kazališta, kao stjuardi i stjuardese u avionskoj biznis-klasi.

Pa tko ne bi želio sudjelovati u takvom, doista posebnom kazališnom doživljaju? No, to nije sve što smo za vas pripremili!

Uz obaveznu dostupnost dezinfekcijskih sredstava koje su za vas osigurali Jadranski galenski laboratorij (JGL) i Adrialab, sve će posjetiteljice i posjetitelji, ako to žele, prilikom ulaska dobiti i posebno dizajniranu zaštitnu masku kao poklon našoj najvjernijoj publici. Maske su dizajnirali Manuela Paladin Šabanović i Dobriša Radovanović, a izradile naše sjajne krojačice, kao i sve one kostime koji vas oduševljavaju u našim predstavama.

Velika revija malih formata

Za novi početak programa vašeg „Zajca” osmislili smo dvotjedni program naslovljen „Velika revija malih formata“. Vjerovali ili ne, reviju započinjemo –  novom premijerom, monokomedijom o životu u izolaciji, „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema. Premijeru posvećujemo našim prijateljicama i prijateljima u Italiji. Ne moramo objašnjavati zašto. Uz ovu predstavu u produkciji Talijanske drame, do kraja svibnja moći ćete vidjeti i nove izvedbe još triju popularnih monodrama koje nose sjajne glumice našeg dramskog ansambla: „Kurva“ s nenadmašnom Oliverom Baljak, „Down, by law“ u potresnoj izvedbi Jelene Lopatić, i „Lolipop“ glumice i suautorice Aleksandre Stojaković Olenjuk.  Za kraj dramskog programa „Velike revije malih formata” pripremamo  „Corona Cabaret” uz najšašaviji glumačko-glazbeni dvojac „Žlice & gitara” Nikole Nedića i Maria Joveva, te posebnog gosta Deana Krivačića u naslovnoj ulozi – Corone.
Glazbeni dio programa donosi niz komornih koncerata članova Riječkog simfonijskog orkestra i zabavne programe koje za vas pripremaju vodeće solistice i solisti riječke Opere:  „Operetni evergreeni” i  „Naše pjesme vaši snovi”. Kristini Kolar, Ivani Srbljan, Olgi Kaminskoj, Vanji Zelčić i Anamariji Knego pridružit će se naša tri tenora, Aljaž Farasin, Domagoj Dorotić, Marko Fortunato, kao i basovi i baritoni: Robert Kolar, Slavko Sekulić, Luka Ortar, Dario Bercich, Ivan Šimatović. Naravno, s njima će zapjevati i zvijezde mjuzikala  „Sunset Boulevard” i „Evita” – Elena Brumini i Leonora Surian.

Sve one, svi oni, svi mi – ne možemo dočekati da vas ponovno vidimo u  „Zajcu”!

Blagajna s radom počinje u ponedjeljak, 18. svibnja prema uobičajenom radnom vremenu: od ponedjeljka do petka 9 – 15 sati, subotom od 9 – 13 sati i sat vremena prije predstava/koncerata.
Tel. 051/337-114, mob 091-155 51 63
e-mail: blagajna@hnk-zajc.hr

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here