VIDEO/FOTO Riccardo Staraj & Midnight blues band ft. Hal otvorio novi video serijal ‘Torpedo video gigs’

Premijerna svirka u sklopu novog video serijala Regionalne news mreže pod nazivom ‘Torpedo video gigs’ realizirana je od strane produkcijske kuće Pro-rec pod redateljskom palicom Igora Modrića. Kako je proteklo druženje uz Riccarda Staraja i Hala provjerite u priloženom video isječku…

Robert Kalčić i Igor Modrić

Mošćenička Draga – Mitsko mjesto starih Slavena na obroncima Učke, nedaleko od brda Perun, sinoć je odzvanjalo bluesom na prvom koncertu unutar serijala nazvanog ‘Torpedo video gigs – open air’. Za ovu priliku na mjestu gdje se odvija vječni rat između vrhovnog boga slavenske mitologije Peruna Gromovnika i boga mračnog podzemlja Velesa nastupio je Riccardo Staraj & Midnight blues band kojem se u ulozi gosta priključio Damir Halilić Hal.

Damir Halilić Hal

Scena u potpunosti atipična za blues koncert, band smješten na rubu šume, instrumenti postavljeni na travi bez klasične bine uz pogled koji je otkrivao Mošćeničku Dragu i dijelove Cresa i Krka dok su se u daljini nazirali vrhovi Velebita. S gornje strane vrh Perun, a preko puta bivši kamenolom koji je sada ‘dom’ brojnim penjačima željnim adrenalina, koji su pukim slučajem jučer imali prilike poslušati ovaj nastup.

Riccardo Staraj (vokal), Josip Rubinić (truba), Edi Lazarić (bubanj), Marko Sedlak (gitara) i Jure Prša (bas), odsvirali su vrlo nadahnut set koji su otvorili pjesmom ‘Za svakog lidera’, nakon čega su odsvirali Meč, obradu Doorsa ‘Crawlin‘ king snake’, ‘Biti prvi’ te ‘Been down so long’ također od Doorsa nakon čega je nastupio poseban gost Damir Halilić Hal koji se predstavio s dvije pjesme. Noćno nebo i mjesečinu dočekao je Staraj s pjesmama ‘Politička kuhinja’ i prigodnom ‘Midnight man’ s kojom je i okončao svoj nastup.

Premijerna svirka u sklopu novog video serijala Regionalne news mreže pod nazivom ‘Torpedo video gigs’ realizirana je od strane produkcijske kuće Pro-rec pod redateljskom palicom Igora Modrića.

U dvotjednom ritmu u vaše domove donosit ćemo koncertne nastupe eminentnih izvođača koji njeguju različite glazbene forme izvan onih koje su svakodnevno prisutne u medijima, tako da će u našem ‘programu’ mjesta biti za jazz, noise, funk, punk, country, etno…

Kako je proteklo druženje uz Riccarda Staraja i Hala provjerite u priloženom video isječku…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here