ART KINO POKREĆE RADIONICU I OTVARA KNJIŽNICU

Kućna škola filma – Art-Kino pokreće besplatnu petodnevnu online radionicu filmske pismenosti pod mentorstvom filmskog kritičara Dejana Durića. Osim toga, u ponedjeljak 27. travnja svoja vrata otvara Knjižnica Art-kino.

Art-kino pokreće online radionicu filmske pismenosti

Okvir, kadar, plan, rakurs. Volite filmove i čuli ste za pojmove, no… Art-kino ima odgovore! Za svoje posjetitelje zainteresirane za bolje poznavanje filmske umjetnosti nudi besplatnu online radionicu, petodnevnu Kućnu školu filma. Prijave su u tijeku.

 Art-kino pokreće Kućnu školu filma – besplatnu petodnevnu online radionicu filmske pismenosti koja se održava od ponedjeljka, 4. svibnja do petka, 8. svibnja ove godine, s početkom u 18 sati, pod mentorstvom filmskog kritičara Dejana Durića s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Prilagođavajući se izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, pokretanje Kućne škole filma proizlazi iz ustrajnosti Art-kina u svojoj misiji koja ističe važnost gledanja vrijednih filmova, ali i susreta, refleksije i učenja o filmskoj umjetnosti, pa barem i privremeno u zajedničkoj online sferi.

Radionica predviđa ukupno pet termina u trajanju od 60 minuta tijekom kojih će polaznici upoznati osnovne elemente teorije filma – od okvira i kadra do zvuka i montaže – kako bi, u konačnici, postali osvješteniji i upućeniji gledatelji filmskih djela. Opći teorijski okviri bit će upotpunjeni praktičnim primjerima iz svijeta filma, uz zajedničku analizu i diskusiju sudionika radionice i mentora.

Prijave za Kućnu školu filma primaju se na adresu pr@art-kino.org, a otvorene su do četvrtka, 30. travnja 2020. u 12 sati.  Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijaviti se mogu svi zainteresirani posjetitelji i posjetiteljice Art-kina, dok prednost u prijavi imaju članovi i članice Filmskog kluba Art-kina. Rezultati o sudjelovanju na radionici objavljuju se u petak, 1. svibnja 2020. godine.
 

Otvaraju se vrata Specijalne knjižnice Art-kina

Art-kino kreće s postupnim otvaranjem svojih vrata, a prva je na redu Specijalna knjižnica Art-kino koja se temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske otvara za svoje korisnike u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine, prema ograničenom sustavu rada.

Nove mjere predviđaju radno vrijeme Knjižnice Art-kino radnim danima od 10 do 14 sati. Kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjeglo dolaženje u rizičan kontakt, u prostoru Knjižnice istodobno će moći boraviti najviše pet korisnika, uključujući i osoblje Art-kina.
Korisnici će se trebati pridržavati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku zbog čega će na ulazu u kino biti postavljen spremnik sa sredstvom za dezinfekciju.

Kako bi se ubrzao proces posudbe građe, korisnici mogu unaprijed pretražiti mrežni katalog Knjižnice na poveznici: https://www.art-kino.org/hr/o-kinu/biblioteka te naručiti željene naslove na adresu program@art-kino.org.

Knjižnica Art-kino poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici te na društvenim mrežama o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prema uputama nadležnih tijela i ministarstava vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.

Specijalna filmska knjižnica Art-kina prva je takve vrste u Hrvatskoj – potpuno posvećena istraživanju i učenju o filmskoj umjetnosti. Fond Knjižnice vrlo je raznolik te trenutno broji tri inventarne zbirke koje obuhvaćaju knjige podijeljene u Opću i Referentnu zbirku, Periodiku te Audiovizualnu zbirku koja sadrži mnoštvo DVD-a suvremenih i klasičnih filmskih naslova. Građa knjižnice dostupna je svim članovima Filmskog kluba Art-kina.

Više potražiti na https://www.art-kino.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here