RIJEČKA TRŽNICA OTVORENA ZA KUPCE U NOVOM REŽIMU

Riječka tržnica tri dana uoči Uskrsa počela je raditi u novom režimu. Osim ranije otvorenih paviljona "proradio" je i manji broj štandova na otvorenom te ribarnica.

kupci ulaze u tržnicu

Riječka tržnica tri dana uoči Uskrsa počela je raditi u novom režimu. Osim paviljona koji su otvoreni pred nekoliko dana “proradio” je i manji broj štandova na otvorenom te ribarnica. Ponuda je, kako je i bilo za očekivati, daleko skromnija od uobičajene, no ipak je dobar znak da se stvari pomiču u željenim smjeru. Na ribarnici tek nekoliko prodavača za malobrojne kupce.
Ulazak u prostor tržnice za kupnju na štandovima Verdijevoj ulici mogić je isključivo kroz ulaz nedaleko fontane ispred kazališta, dok se u ribarnicu te do štandova u Zagrebačkoj ulici i mesnicu moglo isključivo moglo isključivo sa strane Rive Boduli u istoj ulici.

Skromna ponuda i dovoljno kupaca

Sukladno naputcima nacionalnog Stožera civilne zaštite, na riječkim tržnicama u četvrtak je počela prodaja ribe, voća i povrća. Ponuda na ribarnici i tržnici u centru bila je skromna, što nije čudno s obzirom na mjere Stožera koje nalažu smanjeni obim prodaje proizvoda. No
kupaca u Rijeci nije nedostajalo, parking uz placu danas nije bilolako pronaći.
Konkretno, na ribarnici ponuda ribe bila je slaba i radilo je svega nekoliko štandova. Nudili su se škampi po cijeni od 240 kuna, hobotnica je bila 120, kozice 140, brancin 85, sipa 140 kuna… Unatoč takvoj ponudi, kupci su izgleda uspijevali pronaći nešto za ručak.
Iako se puno govorilo i problematiziralo o odluci Stožera da se uoči Uskrsa relaksiraju preventivne mjere, treba napomenuti da se na riječkoj tržnici većina pridržavala novih protuepidemijskih procedura.

Susretljivi redari u labirintu prolaza

Tržnica je u potpunosti ograđena i uspostavljeni su novi protokoli ulaza. Labirint prolaza i željeznih ograda dosta zbunjuje kupce, ali redari na ulaznim punktovima vrlo su susretljivi i kupcima objašnjavaju kako da dođu do željenih paviljona. Dezinfekcija ruku pri ulazu na tržnicu i ribarnicu je obavezna i toga se svi bespogovorno
pridržavaju. Uočljivo je također da se riječki umirovljenici pridržavaju preporuke
o nošenju zaštitnih maski. S druge strane, prodavači itekako vode računa o tome da se kupci pridržavaju propisanog razmaka u redovima.
Inače, redovi su dugi i posvuda su. Međutim, svi strpljivo čekaju, nema nervoze. Očito su se Riječani priviknuli na nove protokole, kao i na frazu o socijalnoj distanci. Radno vrijeme Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Tržnice Zamet je od 8 do 13 sati.
Sve u svemu, centralna tržnica je prodisala. Grad je također živnuo, na Korzu je znatno više ljudi nego prijašnjih dana. Kao da se život počeo vraćati u normalu, iako je teško očekivati to da će život u postkorona eri biti isti…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here