VIDEO/FOTO: KAKO IZRADITI ZAŠTITNU MASKU

U vrijeme kad vlada nestašica zaštitnih maski saznajte kako brzo i jednostavno izraditi svoju u kućnoj radinosti.

U vrijeme kada je najtraženija roba na tržištu zaštitna maska mnogi se okreću proizvodnji u kućnoj radinosti.  Što je potrebno i kako ju izraditi?
U riječkoj tvrtki “R dekor” koja se inače bavi izradom raznih proizvoda od tkanine posljednjih dana bave se isključivo “maskicama” koje doniraju bolnicama i tamo gdje je najpotrebnije.
Strpljivo su podijelili svoje iskustvo i pojasnili što je potrebno i kako sašiti zaštitnu troslojnu masku.
Važna napomena: prikazane maske nisu atestirane (kao ni one koje možete ovih dana vidjeti na televiziji koje se šiju u sličnim radionama), no u nedostatku ikakvih maski u ljekarnama zasigurno će pridonijeti zaštiti od zaraze.

Kao materijal izrade navodimo ono što se uglavnom može naći kod kuće budući su sve trgovine do daljnjeg zatvorene. Što je potrebno za jednu maskicu?
– 2 komada pamučnog platna (može od stare plahte) dimenzija 22x17cm, ako je za dijete može malo manje
– 2 komada lastike (npr. za donje rublje) dužine 20 cm (zatakne se iza uha) ili 2 komada platnene trake dužine 70cm (veže se oko glave)
– filter: ako je moguće da bude istih dimenzija kao i platno (22x17cm); za materijal se koristi gaza (u dva sloja) ili tetra pelena ili korovin odnosno retex (materijal od kojeg su izrađena jednokratna zaštitna odijela ili jednokratne platnene vrećice).

U slučaju da imate pitanja, u “R dekoru” su dostupni na:
e-mail: info@rdekor.hr
tel: 051 587 490
mob:099 638 2171

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here