PREDSTAVLJENO PIVO “RIJEKA 2020 POWERED BY TARS”

Predstavljen je i Funky Hour – pub kviz na temu Europske prijestolnice kulture koji bi se tijekom 2020. održavao u riječkim ugostiteljskim objektima.

Ako voliš pivo, naruči “Rijeka 2020 powered by Tars” – mogla bi biti poruka s predstavljanja suradnje između Rijeke 2020 i pivovare Kaltenberg Adria na proizvodnji brendiranog piva Europske prijestolnice kulture.

Kupnjom piva „Rijeka 2020 powered by Tars“ direktno sudjelujete u sufinanciranju projekta EPK. Naime, u cilju promocije ovog proizvoda te u cilju informiranja šire javnosti o kulturno- umjetničkim programima i ukupnom projektu Europske prijestolnice kulture, Rijeka 2020 organizirat će tijekom godine u više ugostiteljskih objekata u Rijeci Funky Hour – jednosatni pub-kviz kao zabavno događanje na kojem će posjetitelji moći osvojiti zanimljive nagrade. U ovom pub-kvizu bit će dozvoljeno koristiti internet i web stranicu www.rijeka2020.eu kao prihvatljive šalabahtere, a cilj je zabaviti se i družiti uz Europsku prijestolnicu kulture i pivo “Rijeka 2020 powered by Tars”.
Kaltenberg je u Hrvatskoj prisutan od ranih 90-ih godina, a pivovara na Kukuljanovu, nadomak Rijeke, izgrađena je prije dvije godine. U njoj se odvija proizvodnja piva, skladištenje i distribucija.
Za vrhunsku kvalitetu piva brine se bavarski majstor pivar pomoću čijeg se iskustva proizvodi više različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama. Uz to, pivovara posjeduje i male kotlove koji omogućuju proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljubaca. Sva piva proizvedena su sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak je pažljivo odabran što čini kvalitetu piva besprijekornom.  Pivovara se trenutno može pohvaliti sa svojom ponudom u kojoj se nalaze gotovo sve varijante piva, a uz cijelu paletu Kaltenberg i Ludwig’s piva, pivovara je kreirala i posebno riječko pivo Tars. Tars je zapravo spoj dva stila lagera – Vienna Lager i German Märzen, a recept je posebno kreiran za riječko područje. Za proizvodnju Tars piva koristi se 5 različitih vrsta slada ječma te 3 različita bavarska hmelja kako bi se postigao skladan okus slada u ovom vrhunskom lageru. Tars pivo proizvodi se po tzv. „Slowbrewing“ metodi – tradicionalnom postupku prerade i varenja piva s hladnom fermantacijom koja traje tjedan dana i dozrijevanjem u trajanju od 4 tjedna kako bi se postiglo dobro taloženje svih čestica i završilo s pravim okusom. Osim toga, stoljetno iskustvo u pivarstvu, dosljednost i konzistentnost, pivarske vještine te riječka voda omogućili su stvaranje vrhunske kvalitete Tarsa.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here