PAZINČICA CLEARWATER REVIVAL

Vrijeme je za 15. izdanje najstarije kultne utrke u režiji SD Trickera

foto: trickeri.org

Sljedeće nedjelje u Pazinu se održava održava 15. Pazinčica Clearwater Revival utrka, specifična ponajviše zbog timskog koncepta natjecanja – dva natjecatelja + jedan bicikl.

Timski PCW koncept

Jedan bicikl, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na biciklu dok drugi trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima članovi se izmjenjuju na biciklu.
Članovi tima su obavezni proći kontrolne točke zajedno, i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu.

I ove godine organizator nastavlja s dopunjenim konceptom sa kojim su krenuli prije tri godine. Kako je utrka uvijek bila u znaku i povodom Međunarodnog dana voda odnosno očuvanja okoliša, intencijje je da u prirodu i k vodi (potoci i rijeke) privuku sve one koji se na ovaj ili onaj način vole kretati kroz prirodu.
Uz klasičan timski PCW koncept (dva člana jedna bicikla) na istoj stazi od 17,5 kilometara, moguće je odabrati i Trail varijantu utrke. Isto tako, za sve one koji preferiraju nešto kraću stazu, trči se trail dužine 5,4 kilometara pogodan za sve rekreativce pa i one koji više hodaju nego što trče.
Uz sve to nastavlja se i s dječjim utrkama (predškolarci,1.- 4. razred, 5.- 8. razred) – Kids trail run – dužine 600m.
Utrka će se održati u nedjelju, 15.03.2020. sa startom na mostu Vršić (gdje je ujedno i cilj utrke) iznad Pazinske jame kraj Kaštela.
Na trasi od 17,5 km predviđena je jedna okrijepna stanica i to na sedmom kilometru utrke, te okrijepna stanica na cilju za sve tri kategorije. Na kraju utrke organiziran je ručak za sudionike u konobi Bani.
Više informacija i prijave na: https://www.trickeri.org/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here