ZAVRŠILA 15. SEZONA ISTARSKE ZIMSKE LIGE TRČANJA

Ukupni pobjednik lige je Barbara Belušić iz AK Istra Pula.

 Istarska zimska liga u trčanju powered by Plava Laguna jedno je od omiljenih sportskih događanja u Istri koje je proslavilo svoju petnaestu sezonu. U svakom kolu lige sudjeluje prosječno 300-400 natjecatelja, zaljubljenika u ovu vrstu outdoor aktivnosti. U nedjelju je u Vodnjanu održano posljednje kolo u kojem je unatoč vremenskim neprilikama sudjelovalo 180 natjecatelja u svim kategorijama.

Pobjednici lige u muškoj juniorskoj konkurenciji: prvo mjesto osvojio je Marko Milovanović, AK Istra Pula, drgo mjesto Marko Ruba, AK Istra Pula a treće mjesto Marko Jakačić, ISTRun.

U juniorskoj konkurenciji kod žena je najbolja bila Noa Šajatović iz AK Istra Pula, drugo mjesto osvojila je Emma Fornažar, TK Pula, dok je treća bila Lara Tomić, AK Istra Pula. Kod seniora u muškoj konkurenciji najbolji je bio Banjamin Skok, ŠD 3šport iz Slovenije, drugo mjesto pripalo je Ljubi Zajkovski, DSR maraton – Uljanik, dok je treće mjesto zaslužio maratonac Ivan Stanić iz TK Albona Extreme. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Barbara Belušić iz AK Istra Pula, ispred Ede Peruško iz DSR maraton – Uljanik te Christine Fardell, DSR Fun&run, Švedska.

UKUPNI POBJEDNIK LIGE je Barbara Belušić, AK Istra Pula.

Dodijeljene su i plakete za nastarijeg natjecatelja– Josip Madenić Bepo, godište 1933., plaketa za najbrojniju ekipu – ISTRun – preko 50 trkača, te plaketa za dugogodišnju suradnju i promicanje Istarske zimske lige u trčanju – PLAVA LAGUNA d.d.

15. izdanje Istarske zimske lige u trčanju powered by Plava Laguna startalo je 3. studenog prošle godine u Medulinu, nastavilo se u Poreču (17. studenog), Pazinu (1. prosinca), slovenskom Sečovlju (15. prosinca), Sv. Petru u Šumi (26. siječnja), Rapcu (26. siječnja), Novigradu (9. veljače) i Puli (23. veljače) te je okončano posljednjim kolom ove nedjelje u Vodnjanu. Liga je već prošle sezone poprimila i međunarodni karakter, što svjedoči o njezinoj popularnosti među ljubiteljima trčanja.

Nakon završetka posljednjeg kola u Vodnjanu, Senad Hodžić, predsjednik udruge SD Trickeri, koja je ujedno i organizator Istarske zimske lige u trčanju, uručio je posebnu nagradu glavnom sponzoru utrke, Plavoj Laguni, za uspješnu trogodišnju suradnju i promicanje Istarske zimske lige u trčanju. U ime Plave Lagune nagradu je primila Martina Novosel Dumičić, voditeljica brend marketinga, koja je tom prilikom rekla:

” Iznimno smo sretni što smo dio ove lijepe priče kroz koju se promiče sportski način života i u zimskim mjesecima. O kvaliteti i popularnosti Istarske zimske lige trčanja najbolje govore brojni natjecatelji svih generacija koji sudjeluju u svakom kolu, i nedjelje rezerviraju za bavljenje sportom. Istarskoj zimskoj ligi trčanja želimo još mnogo uspješnih godina i još više natjecatelja te se veselimo svakoj budućoj suradnji u ovom hvalevrijednom projektu”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here