Kvarner trails 2020“ čini pet trail running utrka. To su Hahlići Trail, Risnjak Trail, Učka Trail, Malinska Trail i Kastav Advent Trail.

Hahlići Trail – 4. travnja

Hahlići , također poznati kao ” Grobničke Alpe ” predivan su dio zapadne ploče Gorskog kotara sastavljeni od mnogobrojnih različitih vrhova od kojih svaki kazuje posebnu priču svojim izgledom i atraktivnošću. Uspon na Hahliće je poseban jer vodi preko travnatih i otvorenih padina okrunjenih predivnim pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke te duboko usječeni kanjon Mudna Dol.
Ove godine čeka nas šesto izdanje utrke sa startom u Dražicama. Trče se dvije utrke: Vidalj dužine 18 kilometara i Obruč dužine 12 kilometara.

 

Risnjak Trail – 4. srpnja

Risnjak Trail  je trail running utrka čija staza povezuje najljepše predjele Nacionalnog parka Risnjak.
Utrka započinje i završava u Crnom Lugu, a natjecatelje Horvatovom stazom preko Risnjaka (pl.dom) vodi u dolinu Lazac odakle se ponovo penje na predivni otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Krug se zatvara preko Cajtiga i Risnjaka, a povratak, zapravo silazak u Crni Lug započinje na Medvjeđim vratima. Ova predivna trail staza dugačka je 30km. Natjecatelje koji se odluče na kraću varijantu (16km) očekuje uspon do Schlosserovog doma te brzi povratak do Crnog Luga preko Medvjeđih vrata.  Duboke goranske šume i predivni vrhovi pravo su osvježenje za vruće ljetne dane.
Ovogodišnje izdanje utrke je osmo po redu. Trče se dvije utrke: Risnjak dužine 30 kilometara te Ris dužine 16 kilometara.

 

Učka Trail – 12. rujna

Učka Trail jedinstven je spoj planine i mora, mediteranske klime, raznolike šumske flore, zelenog i plavog, s prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev, otoke i Istru na zapadu. Učka Trail nije samo utrka, već jedinstveno iskustvo i putovanje kroz očuvani krajolik Parka prirode Učka.
Start osmog Učka traila je u Mošćeničkoj Dragi. Trče se tri utrke: Green dužine 42 kilometra, te Blue – 31 kilometar i Perun – 16 kilometara.

 

Malinska Trail – 7. studenog

Uske stazice tik do mora, male uvale i skrivene plažice, bezbrojni makadamski i stari putevi, bujna vegetacija i mediteranska klima, stoljetni hrastovi i masline, kombinirani s nezahtjevnim usponom i dužinom, savršen su spoj i recept za jedan jako dobar trail kolačić – Malinska Trail 🙂
Na redu je drugo izdanje utrke sa startom u Malinskoj, trče se dvije utrke: Malinska dužine 24 kilometra i Dubašnica dužine 14 kilometara.

 

Kastav Advent Trail – 20. Prosinca

Treba odmah napomenuti da ova utrka nije u sustavu bodovanja serijala.
Ukrašena blagdanskim ozračjem, u labirintu šumskih puteva i stazica u šumama Loza i Lužina, bez zahtjevnih dužina i uspona, ova utrka na 365 metara visokome brijegu ponad Kvarnera, savršen je izbor za završetak sezone, druženje sa prijateljima i uživanje u blagdanima, uz neizostavno kuhano vino i fritule 🙂
Ovogodišnje izdanje biti će drugo po redu. Trče se dvije utrke: mačkov vrh dužine 17 kilometara i Cari dužine 10 kilometara.

Fotografije: Paolo Dukić – kvarnertrails.com, malin-krk.com

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here