KIŠNE “ŽENE U PLANINI”

Unatoč jakoj kiši sedamdeset planinara iz Rijeke i Zagreba krenulo je na tradicionalni pohod, 39. po redu.

Tradicionalni pohod PD Kamenjak “Žene u planinu” svake godine održava se početkom ožujka, uvijek na nekom drugom zanimljivom planinarskom dijelu Primorsko-goranske županije. Ovogodišnji, 39. po redu pohod bio je planiran za nedjelju 1. ožujka na ruti Klana – Veliko Židovje – Kičej – Podkilavac. Međutim, zbog jake cjelodnevne kiše aktiviran je “plan B” pa se planinarilo skraćenom rutom – do vrha Veliko Židovje (nova kontrolna točka obnovljene Riječke planinarske obilaznice) i nazad u Klanu. Planinari su tako imali priliku premijerno udariti žig koji je na vrh postavljen svega dva dana prije pohoda!

Pohodu se unatoč jakoj kiši odazvalo preko 70 planinara, pri čemu su brojčano prednjačili gosti iz HPD Željezničar, Zagreb i HPD Zagreb-Matica. Pohod je pripremio Žarko Fištrek, a na stazi mu je pomagao Boris Kurilić.

Početno okupljanje dogovoreno je u središtu Klane kod kafića Škulja. Tamo se na prostranoj natkrivenoj terasi cijela ekipa pripremila za pohod, uz prigodnu kapljicu i kolačić. Slijedilo je veselo šljapkanje kroz blato i lokve do vrha Veliko Židovje i povratak istim putem nazad do Škulje. Zatim su svi sudionici pohoda autobusima otišli do Dražica na Grobniku, kamo su trebali stići pješice (da nije bilo te jake kiše). U dvorani Doma kulture organiziran je ručak, druženje, podjela priznanja društvima i pojedincima.

Domaćini iz PD Kamenjak svečano su obećali da dogodine pripremaju pohod bez kiše…

foto: Mladen Stanković, HPD Željezničar, Zagreb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here