VIDEO/FOTO Okončano je karnevalsko doba – Spektakularno paljenje rakete ponovo oduševilo

Za one koji nisu stigli do Drage, a ni pogledati live prijenos to mogu učiniti u priloženom videu u nastavku, a program manifestacije počinje od 60. minute video priloga…

Mošćenička Draga – Spaljivanje rakete u Dragi bilo je sve samo ne uobičajeno – iako se Gobo ni 51. put ni škapulal leta u svemir. Krasno poslijepodne bez kiše koje je dočekao prve posjetitelje manifestacije u manje od sat vremena pretvorilo se u kišnu noć s jakim udarima mora i vjetra te primorale posjetitelje da se brzinski povuku s otvorenih pozicija na rezervne položaje – u kafiće, restorane i šatore.

Kao i posljednjih godina i jučerašnje spaljivanje rakete otvoreno je nastupom članova Puhačkog orkestra Lovran, nakon kojih su koračali predstavnici maškaranih grupa i zvončara noseći svoje službene bandijere. Uz nekoliko uvodnih riječi te zahvala sponzorima od strane draškog načelnika Riccarda Staraja te vraćanja ključeva u ruke njegove zamjenice Luciane Sterle, časni sud je ponovo zauzeo pozornicu u centru.

– Judi, verovali ili ne, vrnul se je z meseca. Ja, dobro vidite..stari Gobo! Moj večni klijent. On drugi pravi Gobo, iliti Gobin, naviguje i ne more bit na sujenje. Škapulal se je. A ča ću ja brižan z oven staren, 80 let vrite, falši kuk, dentjera, ne vidi, ne čuje..a brižni i ja i on, istaknuo je avokat odnosno, Emilio Dešković u samom startu suđenja.

A ni falel samo Gobin već i stari sudac ki je šal navigat.

– Ćo i on ima blizu 80 i šal je na još jedan vijaj ko kapetan. Bi reć da su pomorci opeta va trende. A ča je najhuje, još jedan kapetan je ovdeka, magari na kopne, i to zamislite..on je večeras sudac, dodao je Branko Lazarić tužitelj kemu je Gobo odmah vrnul da ovde vlada pravi Kapetanski lobi.

– I mići Gobin ki će bit jedan dan, ako bog da, Kapetan na brode, stari sudac na brode ko Kapetan i ovaj debeli ovde je isto Kapetan, i još me sudi. A još nan samo brod fali. A to se neće dogodit 3 Maj je šal vrit, dodao je Gobo te na samom uvodu u ovogodišnje suđenje u kojem su uz spomenutih još sudjelovali Đeri Rudan u ulozi suca te Kristijan Dražul kao plovan. Osim 3. Maja te predsjedničkih izbora, Gobotu su pokušali prišiti brojne probleme koji su zadesili naš kraj i državu.

Petokrake, EPK, političari, zatvaranje banke u Dragi, Retropatija samo su neke od tema koje su ušle u ovogodišnju šentencu, a posebnim nastupom publiku u Dragi iznenadila je i bivša predsjednica, koja je nakon nastupa na Lijepom našom, odlučila zapjevati za sam kraj ovogodišnjeg karnevala.

Gobo je liberan, va raketu sejno gre i na mesece će čekati novu šentencu drugo leto. Videt ćemo ki bude sujen, on ili njegov nasljednik Gobin. Sujenju je kraj, nosite ga va pakal, glasila je presuda.

Pogrebna povorka uz posmrtni marš Lovrnaskih puhača ispratila je Gobota na još jedan vijaj draškim portom do rakete koja je u hipu pretvorena u hrpu pepela… Karneval je okončan velikim vatrometom, a zabava uz bakalar preselila se u zatvorene prostore te u šator u kojem su goste dočekali Edi Maružin i njegovi Banditi te Mauro Staraj i La Banda.

Za kraj dodajmo da je video prijenos uživo realizirala tvrtka Pro rec iz Matulja u suradnji s regionalnom news mrežom, a program iz Drage emitirao se na portalima PodUckun.net, Torpedo.media, Tunera.info i Lanterna.news.

Za one koji nisu stigli do Drage, a ni pogledati live prijenos to mogu učiniti u nastavku… Snimka manifestacije počinje od 60. minute video priloga…

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here