15. ISTRATREK – BUZET

IstraTrek je trkačka treking manifestacija koja se svake godine organizira na drugom mjestu u Istri upoznavajući natjecatelje s različitim dijelovima Istre i zanimljivim terenima diljem poluotoka – strmim brdima, blatnim dolinama, neprohodnim šumama, ali i srednjovjekovnim gradićima, u stvari sa svime onime što tvori vrhunski treking doživljaj.

Treking podrazumijeva pronalaženje kontrolnih točaka pomoću zemljovida i kompasa te se pravci kretanja natjecatelja unaprijed ne mogu znati, kao ni udaljenost koju će prijeći budući da staza između kontrolnih točaka nije označena već natjecatelji sami biraju svoj put. Međutim, manifestacija se ipak sastoji od tri različite kategorije koje su prilagođene svima – od potpunih rekreativaca do vrhunskih trkača.

15. po redu, Compressport IstraTrek 2020 održava se 29. veljače u Buzetu i okolici, a tema je, a što bi drugo bilo, pivo 🙂

Ultra: elitna disciplina, duga, zahtjevna i teška. Istra ne prašta olaka kraćenja kroz makiju pa se preporuča prekaljenim borcima za slavu!

Challenger: klasična treking disciplina, dužine 20-25 kilometara, normalne težine orijentacije uz barem 1.000 metara visinske razlike. Drača po želji…

Light: kratki, slatki treking za početnike, dužine 10-15 kilometara, lagane orijentacije, a preporuča se svim rekreativcima, turistima, šetačima i zaljubljenicima u prirodu.

Novost 2020: Canicross utrka – što je Canicross možete saznati na sljedećem linku: http://www.istratrek.srk-alba.hr/sto-je-canicross/

Ultra kategorija starta na kronometar, svakih 5 sekundi, prema startnim brojevima. Challenger, Light i Canicross kategorija startaju masovno s odmakom od pola sata.

Prijave i informacije vezane uz utrku objavljene su na stranici:
http://www.istratrek.srk-alba.hr/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here