UŽIVO!!!!! FOTO/VIDEO Matulji su danas u fokusu ljubitelja Pusta: Počela je jubilarna 25. Zvončarska smotra

Svi oni koji neće moći prisustvovati ovom slavljenju tradicije u Matuljima, izvrstan program mogu pratiti na svojim televizijama, pametnim telefonima i drugim elektroničkim uređajima gdje god se nalazili, zahvaljujući prijenosu uživo koji organizira tvrtka Pro Rec iz Matulja, a koji će se moći pratiti na svim platformama Regionalne informativne mreže, odnosno portalima PodUckun.net, Torpedo.media, Tunera.info i Lanterna.news.

Matulji – Najveća fešta sezone Pusta u Matuljima je počela! Jubilarna 25. Zvončarska smotra uskoro će provesti više od 1.000 predstavnika ove službeno zaštićene tradicije centrom Matulja, poznatom rutom od Štaciona do parkirališta ispred marketa, a već i prije toga krenuo je program festivala „Zvona su spona“ kao otvorenje liburnijskog dijela programa 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture.

Točno u podne otvoren je „park pokretnih maski“ nazvan „Pusni retrovizor“, u sklopu kojeg su na trgu ispred općinske zgrade izložene velike mobilne lutke, dio alegorijskih kola matuljskih maškaranih skupina u proteklim godinama.

Uskoro se očekuje i svečanost otvorenja festivala susjedstva Matulji Zvona su spona u kojem će snagu izvorne tradicije i čistih tradicijskih zvukova predstaviti zvončarske grupe Općine Matulji i mali zvončari koji će se slikati za „Prvu miću kartulinu za 100 let za velu vremensku kapsulu“ 27. susjedstava Europske prijestolnice kulture.

Nakon službenog otvorenja, od 13 sati kroz centar Matulji, proći će jubilarna 25. Zvončarska smotra Općine Matulji, u kojoj sudjeluje 17 zvončarskih skupina iz zemlje i inozemstva te 5 maškaranih grupa, što je ukupno oko 2.000 sudionika od čega više od 1.000 zvončara, dok će smotru otvoriti matuljske kraljice i pratilje na čelu s Meštrom Riječkog karnevala Tonijem.

Sve to pratit će velik broj gledatelja okupljen u središtu Matulja, koji će se zabavljati uz dobru glazbu i hranu koju će pripremati učenici Ugostiteljske škole uz pomoć Luke Dančulovića i njegove ekipe. A svi oni koji neće moći prisustvovati ovom slavljenju tradicije u Matuljima, izvrstan program mogu pratiti na svojim televizijama, pametnim telefonima i drugim elektroničkim uređajima gdje god se nalazili, zahvaljujući prijenosu uživo koji organizira tvrtka Pro Rec iz Matulja, a koji će se moći pratiti na svim platformama Regionalne informativne mreže, odnosno portalima PodUckun.net, Torpedo.media, Tunera.info i Lanterna.news.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here