RIJEČKA FILMSKA PREMIJERA – NEK BUDE SVJETLOST

U subotu će riječkoj publici premijerno biti prikazan višestruko nagrađivani slovački film "Nek bude svjetlost" redatelja Marka Škopa.

Riječka premijera višestruko nagrađivane slovačke drame Nek bude svjetlost Marka Škopa u Art-kinu se održava u subotu, 15. veljače u 19 sati. Gost premijere redatelj je filma Marko Škop.
Priznati slovački redatelj sa zagrebačkom adresom ovom prilikom donosi obiteljsku dramu o moralnoj odgovornosti i ksenofobiji u Srednjoj Europi.
.
.
Protagonist Milan radi kao građevinski radnik u Njemačkoj kako bi osigurao primanja svojoj obitelji u Slovačkoj. Tijekom božićnog posjeta domu otkriva da je njegov najstariji sin Adam postao član paravojne skupine te je umiješan u maltretiranje i smrt svog školskog kolege. U procesu suočavanja s novom situacijom u obitelji, Milan otkriva istinu o svom sinu, o sebi i zajednici u kojoj žive.Na Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary redatelja je nagradio Ekumenski žiri, dok je nagradu za najboljeg glumca dobio glavni glumac Milan Ondrík.
Marko Škop slovački je redatelj sa zagrebačkom adresom. Njegov film Drugi svjetovi (2006.) dobio je Posebno priznanje žirija u Karlovim Varima i bio je prvi dokumentarni film u povijesti festivala koji je osvojio nagradu publike. Među ostalim režirao je i dokumentarni film Osadné (Karlovi Vari 2009. – najbolji dokumentarni film) te dugometražne igrane Eva Nová (Toronto 2015. – Nagrada FIPRESCI) i Nek bude svjetlost..

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati e-poštom (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakog dana od 16 do 20:30 sati ili putem internetske stranice ulaznice.hr.
Repriza filma Nek bude svjetlost održava se u ponedjeljak, 17. veljače u 18 sati.

Više potražiti na https://www.art-kino.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here