FOTO: ODZVONILA ZVONČARSKA SIMFONIJA U ČAVLIMA

U susjedstvu Čavle, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u nedjelju je održana Zvončarska simfonija, prvi Festival susjedstava.

Pred mnoštvom publike pojavilo se 500-tinjak zvončara, koji su centrom Čavli prošetali u svojim skupinama. Predvođeni Karlovačkim bubnjarima, predstavile su se zvončarske grupe Vorstandschaft des Klausen i Bärbele Verein iz Immenstada iz Njemačke, Bušari iz Mađarske, bugarski Survakari, Griški krabunosi, Didi s Kamešnice, Kukuljanski zvončari, Crnoluški pesniki, Ćićski zgončari, Zametski zvončari, Žejanski zvončari i udruga Črna sraka te domaćini Grobnički dondolaši. Njima su se pridružili i Meštar Toni te ovogodišnja kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

Nakon smotre zvončara, nešto ranije nego je bilo predviđeno, zbog brzog prolaska zvončara trasom, na Trgu hrvatskih branitelja u Čavlima izvedena je jedinstvena Zvončarska simfonija pod dirigentskom palicom riječkog jazz glazbenika, gitarista, multiinstrumentalista, aranžera i kompozitora Zorana Majstorovića, samih zvončara te Karlovačkih bubnjara. Simfonija je izazvala ovacije mnogobrojne publike, a na zadovoljstvo svih zabava je na trgu nastavljena uz dobro raspoloženje okupljenih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here