OPATIJA ON BLUES 3

“Opatija on blues 3” naziv je tradicinalnog blues happeninga koji će se održati 31. siječnja u 20.30 sati u centru Gervais u Opatiji.

Nakon uspješnih blues festivala koji se godinama odvijaju na području Liburnije i Kastva, pokušaj oživljavanja blues scene tijekom zime, pošao je za rukom organizatorima Riccardu Staraju i Damiru Haliliću – Halu. Naime, Staraj je idejni začetnik OPATIJA on BLUES koji ove godine broji svoje treće izdanje.

Ovogodišnji Blues Happening nosi podnaslov „4 BLUZERA I DVA BENDA“ što u prijevodu znači da će opatijsku pozornicu zauzeti: Riccardo Staraj, Mauro Staraj, Edi Maružin i Damir Halilić – Hal. Dva benda su “Midnight blues band” Riccarda Staraja, odnosno “Edi East Trance Blues” glasovitog „Gustafa“ Edija Maružina. Nakon odličnog albuma „Sumpor“ kojeg je izdao Edijev blues kvartet, slijedi i nastup za opatijsku publiku. Staraj će sa svojim Midnight blues bandom još jednom „zaurlati“ svoju ekpresivnu poeziju na „bluz mot“ te izvesti poznate blues standarde, dok će sam intro pripasti Damiru Haliliću Halu kojeg će pratiti video art umjetničkog partnera Igora Modrića. Mauro Staraj otpjevati će nekoliko blues pjesama u pratnji Midnight blues benda, a cijeli će koncert svirati s Riccardom i bendom klavijature. Nastup Midnight blues benda pratit će video art umjetnika Cyborgix-a 4E75.

Cijena ulaznice je 40 kuna, a karte se mogu kupiti u Festivalu Opatija, Dallas Music Shopu i caffeu „Nad urom“ u Rijeci, te na sam dan koncerta.

Glazbenik iz Italije (kojemu nećemo otkriti ime) pridružiti će se izvođačima na pozornici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here