KONCERT NA VIOLINAMA KOJE JE IZRADIO „ŠAPTAČ VIOLINAMA“ DR. FRANJO KRESNIK

Na Kresnikovim violinama iz fundusa Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka svirat će mladi riječki violinisti, studenti zagrebačke Muzičke akademije, Matej Mijalić i Ivan Graziani, uz klavirsku pratnju Jelene Barbarić-Mijalić.

U sklopu velike izložbe posvećene liječniku i zaljubljeniku u violine Franji Kresniku postavljene u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u petak 24. siječnja, u Muzeju će se održati koncert na violinama koje je izradio sam Kresnik, umjetnik i znanstvenik koji se prije stotinjak godina više nego itko prije ili poslije njega približio nenadmašnom misteriju gradnje Stradivarijevih i Guarnerijevih violina.

Na instrumentima koje je izradio ovaj strastveni zaljubljenik u violine svirat će mladi riječki violinisti, studenti zagrebačke Muzičke akademije, Matej Mijalić i Ivan Graziani, uz klavirsku pratnju Jelene Barbarić-Mijalić. Na koncertu će se moći čuti djela J. S. Bacha, N. Paganinija, J. Bramsa, H. Wieniawskog i P. de Sarasastea.

„Riječki talenti“ Matej Mijalić (19) i Ivan Graziani (22) studenti su Zagrebačke Muzičke akademije, obojica u klasi prof. Leonida Sorokowa, te iako još izuzetno mladi, dobitnici su brojnih državnih i međunarodnih nagrada i priznanja. Na koncertu će svirati na dvjema Kresnikovim violinama, iz 1910. te iz 1912. godine.

Ulaz na koncert je slobodan, a započinje u 19 sati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here