U ROVINJSKOM SELU KUHAT ĆE SE NAJVEĆA SUPA NA SVIJETU

29. Izložba vina i 17. Izložba maslinovih ulja Rovinjštine – ANTONJA 2020 održat će se u subotu, 18. siječnja, a 7. Festival istarske supe održat će se u nedjelju, 19. siječnja 2020. godine u Rovinjskom Selu.

Rovinjsko selo ovog će vikenda biti domaćin maslinarima, vinarima i ljubiteljima istarske supe. Izložba maslinovih ulja Rovinjštine održat će se u subotu, 18. siječnja s početkom u 17 sati, a program 7. Festivala istarske supe počinje u nedjelju, 19. siječnja u 13 sati pod velikim šatorom.

Prema tradiciji iz davnina, običaji su nalagali da lokalni žitelji pozovu i ugoste svoju rodbinu te druge goste na ovu tradicionalnu feštu Rovinjskog sela.

Najstarija izložba vina u Istri i u Hrvatskoj Antonja poznata je po tome da nudi na kušanje mlada i zrela vina proizvedena na Rovinjštini. Ocjenjuju se vina 2019., a moći će se kušati i ostala široka paleta vina ovoga kraja. Na Antonju dolaze i lokalna  maslinova ulja koja će također biti ocjenjivana. Novitet izložbe bit će kutak s ekološkim i biodinamičnim vinima te će se s takvim vinima predstaviti čak tri vinara.

Antonja i Festival istarske supe ove će se godine održati pod šatorom na novoj lokaciji  rukometnog igrališta. Ulaz na programe tijekom dana i večeri te na koncerte je besplatan. U programu sudjeluju i gosti iz Međimurske županije, točnije, iz Nedelišća. Novitet je i veliko prijenosno ognjište na kojemu će se stalno pripremati supa, a posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda. Pored zabavnih programa bit će tu i izložba bukaleta ukrašenih ručicama lokalne djece, a moći će se pogledati i pravi kolekcionarski komadi.

Kupnjom čaše za vino u subotu ili bukalete u nedjelju, moći će se degustirati vina u subotu, a u nedjelju uz bon za konzumaciju moći će se kušati supa. Cijena čaše i bukalete iznosit će 50 kuna.

U nedjelju je u pripremi  najveća supa na svijetu u bukaleti od 20 litara, a u natjecateljskom dijelu pripreme supe sudjelovat će ukupno 12 timova. Timovi iz cijele Istre sudjeluju u dvije kategorije i to u pripremi kreativne ili tradicionalne istarske supe.

Za zabavni program u subotu bit će zaduženi Replay Band i Luka Basi, a u nedjelju glazbenici grupe Tri deca i zatim Alfa Time Bend.

Osiguran je javni prijevoz za dolazak do Rovinjskog sela, a sve detalje potražite na službenim stranicama Udruge Agrorovinj www.agrorovinj.hr  .

Organizator Antonje 2020 i 7. Istarskog festivala supe je Udruga Agrorovinj, a suorganizatori su Mjesni odbor Rovinjsko selo i Udruga obrtnika Rovinja.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here