POČINJE LOVRANSKI KULKARNEVAL

Od 17. siječnja do 26. siječnja u Lovranu će se održavati događaji u sklopu Kulkarnevala. Ova se manifestacija provodi u sklopu EPK programa Dnevni boravak susjedstva Lovran.

U petak 17. siječnja 2020.g. susjedstvo Lovran, jedno od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, započinje sa svojim pusnim programom pod nazivom Kulkarneval, koji se provodi u sklopu Dnevnog boravka susjedstva Lovran.

Otvorenje Kulkarnevala je u 17 sati kod benzinske postaje u Lovranu otkud kreće tradicionalna povorka pusnih udruga i limene glazbe.

Početak programa u Gradskoj kuli – Kući lovranskog guca (Trg slobode 1, Lovran) slijedi u 18 sati, kada će se otvoriti multimedijalna pusna izložba koju priređuju Boris Kačić, Albano Vučetić, Višnja Laginja, Saša Jantolek, Melita Sorola i Marko Žele.

Ispred Gradske kule – Kuće lovranskog guca za dobro raspoloženje pobrinut će se grupa Bonaca, uz lovranske pusne kumpanije i Puhački orkestar Lovran, a u samoj kuli sve zainteresirane očekuje i DISCOPUST – ples uz elektro glazbu.

Program Dnevnog boravka susjedstva Lovran tijekom cijelog karnevalskog razdoblja, do 26. veljače 2020.g., održavat će se u Gradskoj kuli – Kući lovranskog guca, koja se pretvara u multimedijalni pusni centar u kojem će se priređivati razne izložbe, radionice, druženja kao i svjetski susret pusneh šilic – radionice šivanja pusne robe od stareh štraci i izrada pajaci.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here