GERVAIS – PRVI KONCERTI U 2020.

Koncertnu godinu u Centru Gervais otvoriti će u srijedu kineski National Symphony "Charming Silk Road Long Shang Xing". U subotu na Donatorskom koncertu prikupljati će se sredstva za Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida.

Prvi koncert 2020. u opatijskom centru Gervais biti će proslava kineske Nove godine, a drugi, tri dana kasnije Donatorski koncert za Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida.

U srijedu, 8. siječnja kineska Nova godina proslaviti će se uz National Symphony “Charming Silk Road Long Shang Xing”. Proslava kineske Nove godine u Opatiji nastavak je višegodišnje suradnje kineskog Veleposlanstva i Grada Opatije, koja je do sada rezultirala mnogobrojnim zanimljivim projektima u području turizma i kulture. Ove godine u opatijskom Gervaisu gostuje nagrađivani orkestar kineskog Gansu Teatra osnovan 1961. godine s izvedbom nacionalne simfonije „Charming Silk Road Long Shang Xing“. Crpeći inspiraciju iz povijesti Puta svile i divnih freski Dunhuang, koncert opatijskoj publici donosi dašak uzbudljive istočnjačke kulture i veličanstveni sjaj zlatnog doba Kine. Koncert počinje u 20 sati.

Cijena ulaznice je 60 kuna.

U subotu, 11. prosinca Lions Club Opatija i Festival Opatija organiziraju Donatorski koncert na kojem će nastupiti Voljen Grbac, Vivien Galletta, Duško Jeličić Dule & Bonaca, Mirko Švenda-Žiga, Antonio Krištofić, Tina Vukov, Klapa Nevera, Mario Lipovšek, Damir Halilić Hal, Klapa Kastav, Katja Budimčić, Nikola Celić i Ženski zbor KUD-a Učka Matulji.
Klavirska pratnja: prof. Vladimir Babin.
Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica donirat će se Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječjoj bolnici Kantrida. Početak koncerta je u 20 sati.

Cijena ulaznice je 50 kuna.

Ulaznice za oba koncrta mogu se kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr.

Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Centra Gervais se otvara sat vremena prije početka programa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here