Doček Nove godine u Opatiji započeo je već u 11 sati na Ljetnoj pozornici gdje su mališani u podne bili obasipani balonima i korijandolima. Uveseljavao ih je Djed Božićnjak i njegova pomoćnica na štulama. Otvarao se i šampanjac za djecu.  Večernji doček na otvorenom odvijao se na tržnici, Ljetnoj pozornici i ispred Šporera. Na tržnici su svirali Abba Real Tribute Band i Queen Real Tribute Band. Na momente je nestajalo struje, ali to nije utjecalo na dobro raspoloženje publike koja se zabavljala u nostalgičarskim ritmovima. Kultni lokal Barić je bio uobičajeno pun – to je polazišna točka feštara na otvorenom. Na opatijskom mulu izgleda da su se sjatile sve pirotehničke sile našeg kraja. Osim u bakljadi na mulu pored lanterne u ponoć moglo se uživati u prizoru koji nam je omogućilo vedro vrijeme. Od malih vatrometa duž riječke obale pa do većeg vatrometa lansiranog iz blizinee hotela Miramar. Na pristojno popunjenoj Ljetnoj pozornici su svirali Dellboys-i. Zrak je odisao ugodnim mirisom kuhanih alkoholnih napitaka. Oko pola sata iza ponoći u park i na obalnu šetnicu pristiglo je mnoštvo ljudi. Najviše ih se okupilo ispred Šporera gdje su publiku uveseljavali Grooversi, mladi band sa brass sekcijom koji su svirali domaće i strane rok standarde u svojoj veseloj maniri do kasno u noć.

U Rijeci oko 22 sata atmosferu je počela zagrijavati Nikolina Tomljanović zabavljajući prve pristigle feštare na Korzu. Uvjerljivim izvedbama hitovima svog matičnog benda i rock i pop standarda uvjerljivo je odradila svoju uvodnu ulogu. Iza nje red je došao na Ninu Badrić koja je Riječane svojim uspješnicama uvela u prve trenutke nove godine. Nakon gradonačelnikove zdravice na pozornici joj se pridružio i Damir Kedžo. “Bomba” je na Korzo pala sat iza ponoći u obliku Dubioza kolektiva. Energija koju članovi benda isijavaju i interakcija s publikom puni je pogodak za novogodišnju veselicu.

Danas nas je vrijeme počastilo prelijepim toplim danom koji je išao u korist svim novogodišnjim događanjima koja se u Opatiji tradicionalno održavaju svakog prvog dana u godini. Na terasi hotela Kvarner gradonačelnik je u podne zaželio sretnu Novu godinu svim turistima i svojim građanima uz čašu pjenušca na kojoj je ugravirana djevojka s galebom. To je ujedno bio i suvenir za sve pridošle. Nakon zdravice svi su pohrlili prema Slatini gdje su članovi udruge Kukali imali svoj šou kupanja, picigina i otvaranja pjenušca uz blagoslov svoje kume Betty Jurković. Sve ograde obalnog puta i puntica na Slatini bile su prepune ljudi Adventske kućice kod Šporera radile su punom parom jer su se prolaznici zaustavljali slušajući koncert Dina Antonića & 4 Shades.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here