Pri pregledu ispraćaja stare i dočeka nove godine krećemo od istoka prema zapadu.

Počinjemo s Novim Vinodolskim. Tamo je „Zdravica 2020“ predviđena za 10 sati (31.12) u centru Novog. Gastronomska ponuda po cijeni od 30 kuna sačinjena je od lovačkog gulaša, suvenir šalice i kuhanog vina u neograničenim količinama – sve u paketu. Za glazbeni dio programa pobrinuti će se grupa Insula & Point. Voditelj je Mario Battifiaca.

Među mnogim dočecima nove dodine Crikvenica je postala poznata po dočekivanju Stare godine, odnosno Silvestrova. Takva je proslava prvi put održana 2014. godine i naišla je na vrlo dobar odaziv te se i ove godine očekuje dobra zabava. Sve se odvija u Preradovićevoj ulici, u kojoj se odvija i najveći dio programa Advent u Crikvenici. Posjetitelje će u noći s 30. na 31. prosinca  zabavljati grupa Trend i Giuliano.

Dubioza kolektiv, jedna od najpopularnijih glazbenih grupa u regiji, te Nina Badrić, jedna od ponajboljih hrvatskih glazbenica, glavni su headlineri glazbenog programa za doček Nove godine na otvorenom u Rijeci.

Nakon pune Arene u Puli početkom kolovoza, Dubioza kolektiv nastavila je u istom ritmu puniti klubove i dvorane u Europi, uz jedan premijeran skok u Maroko. Rasprodani Kranj, Skoplje, Katowice, Winterthur, fantastičan headline set na grčkom Street Mode Festivalu, pet datuma u Njemačkoj te jedinstveni nastup na L’Boulevard Festivalu u Casablanci pred desetak tisuća ljudi, najbolja su najava za ono što očekuje sve Riječane i njihove goste na Silvestrovo u srcu grada. Riječani su uz Dubiozu već dočekali novu 2012. godinu.

Novogodišnji doček u Opatiji će donijeti čak četverostruku feštu – prvi će slaviti najmlađi, uz podnevni, dječji doček na Ljetnoj pozornici. U večernjim satima, središnji gradski doček na tržnici će oživjeti neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz program nazvan »Opatija Tribute to the Legends« koji počinje u 22 sata.

Na mrkatu će nastupiti Queen Real Tribute, ponajbolji svjetski baštinici glazbenog naslijeđa, ali i scenske energije koju su imali Freddie Mercury i kolege iz jednog od najutjecajnijih bendova svih vremena te Abba Real Tribute band .

U isto vrijeme, ispred Šporera za ulazak u 2020. godinu pobrinut će se Grooversi, a na Ljetnoj pozornici 2019. godinu u rockerskom stilu ispratit će grupa Dellboys.

Prvog siječnja u podne na terasi hotela Kvarner opatijski gradonačelnik održati će novogodišnju zdravicu nakon koje će Opatijski kukali novogodišnjim »zaronom među valove« otvoriti kupališnu sezonu. Advent ispred Šporera potrajat će do 2. siječnja, a klizalište na Ljetnoj pozornici ostati će otvoreno do 12. siječnja.

U Kastvu na Trgu Matka Laginje održati će se susret i druženje kvarnerskih klapa ”Ususret Novoj uz klape s Kvarnera”. Na Silvestrovo se ispred gradskih vratiju održava Zadnje polne va Kastve na 365 metara, manifestacija zabavnog i humanitarnog karaktera koja svake godine privuče veliki broj posjetitelja. Nakon Nove godine članovi klape Kastav njegujući staru tradiciju koledvanja (pjevanja prigodnih božićnih pjesama) i dobre ruke (simbolična nagrada domaćina čestitarima) na blagdan Bogojavljenja obilaze kastavske domove želeći, kao sveta tri kralja, svima dobru i uspješnu novu godinu.

Dvadeseti puta za redom u centru Fužina na igralištu ispod brane u podne biti će ispraćena stara godina. Veselica će početi u 10 sati. Za muziku je zadužena grupa Face, a voditelj je Davor Dretar Drele.

Od ostalih događanja izdvajamo još jedan doček na otvorenom. U Malom Lošinju doček se organizira na Trgu RH uz glazbeni program Petra Graše.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here